BAŞÖĞRETMEN

Görevimiz Öğretmenlik, yükümüz ağır, yolumuz uzun ama bir o kadar da onurlu bir meslek Öğretmenlik...

EĞİTİM - 2015-11-24 22:58:29

Görevimiz Öğretmenlik, yükümüz ağır, yolumuz uzun ama bir o kadar da onurlu bir meslek Öğretmenlik...

Nedir Öğretmenlik mesleğini onurlu kılan, bize bu gururu yaşatan? Çünkü üzerimizde Mustafa Kemal ATATÜRK'ün üniforması var.

Sadece askerler mi giyer sanıyorsunuz onun üniformasını? Mustafa Kemal ATATÜRK, asıl mesleği askerlik olmasına rağmen en önemli görevinin milletine yaptığı Öğretmenlik görevi olduğunu her fırsatta belirmiştir.

Şair Behçet Kemal ÇAĞLAR, anılarında Atatürk'ün öğretmenlik ile ilgili hadisesini şöyle ifade eder. Atatürk, bir akşam (1937), sofrasında sık sık misafir ettiği Behçet Kemal’e dönerek; -Sen çabuk şiir yazarsın, şu içerdeki odaya çekil, bende hangi nitelikleri görüyorsan hepsini anlatan bir şiir yaz, emrini verir. Behçet, hemen içeri odaya geçer; aradan yarım saat geçti geçmeden bir büyük manzume ile döner.

Atatürk; -Oku bakalım, der. Behçet, mısralarını ses değerini vurgulayarak, o canlı ve sevimli okuyuşu ile manzumeyi söylemeye başlar. Bunda Atatürk’ün yiğitliği, zaferleri, devrimleri bir bir dile gelir. Fakat her zaman Behçet’e bol bol iltifat eden Atatürk, duraklar, yüzünde bir gölge dolaştığını hisseder. -Behçet olmamış, der. Benim asıl bir niteliğim var ki onu hiç yazmamışsın. Herkes şaşırr.

Bu yazılmayan niteliği ne olabilir? Atatürk, bizi fazla bekletmez ve; -Benim asıl niteliğim,öğretmenliğimdir. Ben milletimin öğretmeniyim, bunu yazmamışsın. Bir öğretmen olarak ve öğretmenin misyonuna inanmış birisi olarak heyecandan ve gururdan ağlayasım geldi.İmkân olsaydı ellerine kapanmak isterdim. Öğretmene böyle bir yüce saygıyı en yüce bir ağızdan işitiyordum diye anlatır anılarında büyük şair Behçet Kemal ÇAĞLAR.

İşte bu ONURLU görevi yapıyoruz...Başöğretmenimiz tektir ve Mustafa Kemal ATATÜRK'tür...niye Başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'tür? Çünkü biz haksızlığa karşı mücadeleyi ve azimli olmayı ondan öğrendik...vatan sevgisini ve vatanı uğruna canını ortaya koymasını ondan öğrendik...çünkü biz emperyalistleri, savaş meydanlarında nasıl diz çöktürdüğünü ondan öğrendik, yok olmak üzere ve çaresiz bırakılan olan bir milleti nasıl şaha kaldırdığını ondan öğrendik, elden gitmiş vatan topraklarını nasıl tekrar vatan toprağı yapıldığını ondan öğrendik...çünkü biz, şahıslara kulluk etmenin değil halkın baştacı edilmesi gerektiğini ondan öğrendik...yolumuzun çağdaşlaşma yolu olduğunu, bilim ve fenin ışığında güzel bir gelecek hedefinde olmayı ondan ÖĞRENDİK...

BAŞÖĞRETMENİMİZ Mustafa Kemal ATATÜRK'ün izinde daha güzel bir gelecek umuduyla daha da ÖĞRENECEĞIZ ve gelecek nesillere de ÖĞRETEĞİZ...çünkü biz öğretmenler , Mustafa Kemal ATATÜRK'ün dediği gibi "Milletimizin Öğretmeniyiz"...

ÇÜNKÜ BİZ HEPİMİZ MUSTAFA KEMAL'İZ...

Günün Diğer Haberleri