MEMURLARDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI: DEVLET MEMURA İŞVEREN KESİLİRSE SİSTEM ÇÖKER

ANKARA (ANKA) - Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, bazı basın yayın organlarında “Memurun iş güvencesi kaldırılıyor” şeklinde yer alan haberlerin 3 milyon memur ve ailesinin uykularını kaçırdığını ifade ederek, “Bu bilgilerin doğruluğu henüz hükümet tarafından ne teyit edilmiş ne de yalanlanmıştır. Bu tür haberlerin her ne kadar doğru olmadığını düşünmek istesek de böyle bir çalışma varsa da bilinsin ki hiçbir memur böyle bir şeyi kabul etmeyecektir. Özel sektörde işverence yapılanlar kamuda yapılmaya çalışılır ve kurum yöneticileri, memura işveren kesilirse yerleşik sistem çöker” ifadelerini kullandı.

SENDİKA - 2015-11-22 14:36:36

Bağımsız Büro-Sen Başkanı Kızılkaya, ANKA’ya 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yapılacağı öne sürülen değişikliklerle ilgili açıklama yaptı. Hükümetin bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıldönümüne kadar gerçekleştirmeyi planladığı hedefler listesi oluşturduğunu, ekonomi, enerji, dış politika, sağlık, ulaşım, turizm, sanat, bilim vb. sektörlerde gelişmeler planlayıp icraata geçirmeye çalıştığını ifade eden Kızılkaya, “Bunca hedefe rağmen bir taraftan da devletin olmazsa olmazı olan kamu görevlilerinin iş barışı ve huzuru ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. Hükümetin memurları küstürerek ve huzurlarını kaçırarak 2023 hedeflerine ulaşamayacağı aşikardır” dedi. Kızılkaya, “İş güvenceleri memurlardan alınmak istenirse memurun bu duruma sessiz kalması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

-ÖZELDEKİ KEYFİYET KAMU DÜZENİYLE BAĞDAŞMAZ-

Kızılkaya, bazı basın yayın organlarında “Özel sektörde olduğu gibi kamuda da işini yapmayanın meslek hayatı bitecek. İş garantisi olmayacak” şeklinde haberler yer aldığını belirterek, basında yer alan bu tarz bilgilerle kamuoyunun nabzının ölçüldüğünü ifade etti. Bu konuda 3 milyon memurun aleyhinde oluşacak bir düzenlemenin kabul görmeyeceğini kaydeden Kızılkaya, “Özel sektörde bile kabul edilmesi zor olan işin işverenin iki dudağı arasında olduğu şeklindeki sistemin kamu çalışanlarına dayatılmak istenmesi kabul edilemez. Kamu sistemi özeldeki keyfiyete indirgenirse sistemin temeli dinamitlenmiş olur. Kurum yöneticileri memura işveren kesilirse yerleşik sistem çöker” dedi.

-KABUL ETMEYİZ-

Bağımsız Büro-Sen olarak memurun iş güvencesini ve çalışma barışını tehlikeye sokacak her türlü düzenlemenin karşısında olacaklarını belirten Kızılkaya, yıllardır uygulanan yanlış personel rejimlerinin cezasının, memurlara kesilmesini kabul etmeyeceklerini ifade ederek, “Memurlar olarak kazanılmış haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi. Kızılkaya yetkili ve diğer sendikaların sessiz kalmalarına da anlam veremediklerini belirtti. 

Hükümetin işçi-memur ayrımını kaldırarak tüm personeli “çalışan” olarak tek tip istihdam modeli kapsamına almak istediğini söyleyen Kızılkaya, “Bu şekilde çalışanların iş güvencesinin özel sektördeki gibi olacağı ifade edilmektedir. Geleceğinden zaten endişe duyan milyonlarca memur ve ailesinin böylesi bir düzenlemenin hayata geçmesi halinde yaşayacağı hayal kırıklığının boyutları ise büyük olacaktır. Memurların böylesine bir düzenlemeye tahammül göstermesini kimse beklemesin” değerlendirmesinde bulundu. (ANKA)

(ÖZK/ORH) 

Günün Diğer Haberleri