Devlet Memurluğundan Hükümet Kulluğuna

Son on yılda tam bir TRUVA ATI edasıyla hayatımıza giren tüm olumsuz değişimleri hepimiz ilk olarak medyadan öğrendik.

SENDİKA - 2015-11-21 00:09:33

Son on yılda tam bir TRUVA ATI edasıyla hayatımıza giren tüm olumsuz değişimleri hepimiz ilk olarak medyadan öğrendik. Bu bilinçli olarak mı yapıldı yoksa tamamen bir tesadüf müydü?

Hem hiçbiri hem de her ikisi de. Çünkü yönetenlerin amacı kamuoyunda alınacak tavra göre hareket etmekti. Olumsuz bir hava sezildiğinde içeriği aynı tutup sadece ambalajı değiştirmek, olumlu bir hava hissedildiğinde ise planlananları aynen hayata geçirmek balık hafızalı olan toplumumuzu kandırmak için yapılan en basit numaraydı.

Yedik mi ? Yedi(ler)k.

Şimdi de nur topu gibi bir 657 tartışmamız oldu. Sorsanız böyle bir tasarı henüz sonuçlanmadı ama balık olan bizler yine yedik mi ? Tabii ki yemedik ama 10lar 7ler ! Sözde amaç (bir zamanların ne istediler de vermedik seviyesinden şimdilerin FTÖ levelına gelen) paralel yapılanmayı temizlemek. “Adamları biz gönderiyoruz mahkemeler iade ediyor”dan “Nasıl da iplerini kestik” e gelmek. İşin daha da ilginç olan tarafı bağzı!larının buna eyvallah demesi. Arkadaşım, bu irade şu anda kanlı bıçaklı olduğu kişilerle bir zamanlar kankaydı. Şimdi işler karıştı.

Bu ne demek? Yarının saraylısı bu günün “mapuslusu” olabiliyorsa yine bugünün saraylısı pekala yarının da “mapuslusu” olabilir. Ee sen neyine güveniyorsun? Pastanın da, çileğinin de, kremasının da hala aynı olduğunu ama ağzı sulanarak daha kalın dilimler bekleyenlerin sayısının giderek arttığını biz biliyoruz.

İşin tuhafı bunu sırada bekleyenler de biliyor. Üstelik sırada bekleyenlerin bir kısmı bu sıraya mecburen girenler. Hani bizim gurbetçi işçilerimiz Türkiye’de “Alamancı” , Almanya’da ise “Türken raus” diye etiketlenir ya. Bu mecburcular da öyle. Hala ellerinde çatal bıçakla bekliyorlar. Ama bu sırada kendilerinden çok daha önceden beri bekleyenlerin olduğundan habersizler. Yine bu sırada bu sırada bekleyenler 1983’ten 1991’e kadar tek başına iktidar, daha sonraları koalisyon günümüzde de tabela balı olmuş arılardan habersizler. Yukarıda da balık hafızalı demiş miydim ? Unuttum ? Kısacası bayanlar baylar, günümüzün “”cici”leri yarınımızın Ricardo Izecson dos Santos Leitesi olabilirler. Ey bademler ve Alamancılar yarın sizden olmayan birileri de oturduğunuz koltuğu altınızdan alınca çok geç olacak. Bizden söylemesi.

Olcay Dal

Eğitim İş Edirne Şube Sekreteri 

Günün Diğer Haberleri