Bu Branşların Öğretmen İhtiyacı ve Ders Saatleri Artacak!

5. sınıflarda uygulanacak programda,18 saat ‘’yabancı dil eğitimi verilecek’’ denildiğinde, toplumda yanlış bir algı oluşmakta ve 18 saatin tamamının İngilizce dersi olacağı düşünülmektedir. Ülkemizde Yabancı Dil denince İngilizce akla geldiği için, yabancı dil olarak İngilizce seçilebilir. Oysa uygulanacak programda yabancı dil eğitimi verilecek, denilmektedir. Bu dersler; İngilizce, Fransızca, Japonca, Almanca ve Rusçadır. İmam-hatip liselerinde ise Arapça olabilir

EĞİTİM - 2015-11-20 21:21:12

Millî Eğitim Bakanlığı, yabancı dil eğitimine İlköğretim 5.sınıfta ağırlık veren müfredat çalışması yürütüyor. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 5'inci sınıflarda Yabancı Dil eğitimine ağırlık veren bir müfredat çalışması hazırladıklarını ve çalışmaların devam ettiğini belirtmişti

Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI’NIN AÇIKLAMALARI

 Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda KOCABIYIK’ da dün yaptığı açıklamada; 5. sınıflarda yabancı dil ağırlıklı müfredatın pilot uygulamasına, 2016 yılının Eylül ayında başlanacağını bildirdi. Pilot uygulama yapılacak, uygulama başarılı olursa diğer illerde de uygulanacak.

5. sınıflarda uygulanacak programda;4-6 saat Spor kültür, 6-8 saat Türkçe, 6-8 saat Bilim-Matematik-Fen dersleri,18 saat de yabancı dil eğitimi verilecek. İngilizce dersi, gramer ağırlıklı olmayacak. Dersin % 60'ı dinleme ve konuşma, % 40 ise okuma ve yazma olarak verilecek.

   5. sınıflarda uygulanacak programda,18 saat ‘’yabancı dil eğitimi verilecek’’ denildiğinde, toplumda yanlış bir algı oluşmakta ve 18 saatin tamamının İngilizce dersi olacağı düşünülmektedir. Ülkemizde Yabancı Dil denince İngilizce akla geldiği için, yabancı dil olarak İngilizce seçilebilir. Oysa uygulanacak programda yabancı dil eğitimi verilecek, denilmektedir. Bu dersler; İngilizce, Fransızca, Japonca, Almanca ve Rusçadır. İmam-hatip liselerinde ise Arapça olabilir.

  5. sınıflarda uygulanacak programın pilot uygulamasında istenen sonuç elde edilir ve 81 ile yaygınlaştırılırsa, sadece İngilizce öğretmen ihtiyacı artmakla kalmayacak, öğrencilerin seçeceği yabancı dil derslerine göre, İngilizce Almanca, Fransızca, Rusya, Arapça ve Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretmenlerine de ihtiyaç duyulacaktır. Burada hangi branş öğretmenine ihtiyaç olacağı, öğrencilerin seçeceği derse bağlı olarak değişecektir.

  Ayrıca şuan uygulanmakta olan programda; 2 saat Beden Eğitimi ve Spor dersi okutulmaktadır. Yeni uygulanacak programda ise 4-6 saat Spor Kültür dersi verileceği belirtilmektedir. Bu durum, Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliğine olan ihtiyacı da artıracaktır.  Bütün detaylar, program yayınlanınca netlik kazanacaktır.

Kaynak: "Turkkamu.net " 

 

Günün Diğer Haberleri