Anayasa ve Bakan AVCI’nın Talimatı Havada kaldı

İl içi özür grubuna tabi öğretmenlerin mağduriyeti yıllarca sözler verilmesi ve MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN tarafından bizzat Twiter üzerinden paylaşılmasına rağmen çözüm bulunamamıştı.

ATAMA - 2015-11-17 13:51:22

İl içi özür grubuna tabi öğretmenlerin mağduriyeti yıllarca sözler verilmesi ve MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN tarafından bizzat Twiter üzerinden paylaşılmasına rağmen çözüm bulunamamıştı.

Bakan AVCI 01.10.2015 tarihinde bir talimat yayımlayarak Anayasanın Aile Bütünlüğü hükmüne de atıfta bulunup konunun yerinde çözülmesini emretti.

Bakan AVCI’nın emrinden sonra;

Yapılanın seçim vaadi olduğu çok konuşuldu fakat biz iyi niyetimizle aile bütünlüğünden yana uygulamaları bekledik. Seçim öncesinde de olsa verilen emrin havada kalmamasını istedik.

Bu nedenle iyi niyetle bekledik ve uygulamaları gözlemeye çalıştık.

Hatta  Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yayımladığı bir yazıda Norm kadro güncellemeleri sonrasında yapılacağını belirtmişti. Bunu gayet mantıklı ve makul bulmuştuk. Çünkü norm güncellemeden yapılacak uygulamalar yeni mağduriyetler doğurabilirdi.

Hatta ve hatta Konya’dan bize ulaşan öğretmenlerin “İl MEM’i aradık Norm Güncellemesinden sonra da yapılmayacak” dediklerinde inanmak istemedik ve Norm güncellemelerinin beklenmesini söyledik.

Gelinen noktada normlar güncellendi ve onaylar okullara gönderildi. Buna rağmen İl MEM’ler halen ayak sürüyorlar.

Sayın bakan;

İmzanız da sözünüzde yerde kalmamalıdır. İmzanızın gereğini takip etmek öğretmenlerin değil bürokratlarınızın görevidir.

Attığınız imza sadece seçim sürecini kapsayan bir imza ise bu gerçekten eğitim için de devlet ciddiyeti için de yanlıştır.

Daha önce de attığınız imzaları havada bırakan, uygulamayan İl MEM leri, bürokratları gördük http://www.memurlar.net/haber/535750/  ve yazdık bunlara bir yenisinin eklenmesi en çok da şahsi itibarınızı ve devletin ciddiyetini zedeleyecektir.

Bu durumda sadece imzanız değil aynı zamanda hatırlattığınız Anayasa da ortada ya da havada kalmaktadır.

Emrinizde Anayasayı tekrar hatırlattınız ve aile bütünlüğüne yönelik maddeye atıfta bulundunuz. Unutmayınız ki Anayasa’nın hukuk devleti, eşitlik… gibi ilkeleri ve maddeleri de var ve bunları da hatırlamanız gerekir. Yönettiğiniz bakanlıkta hukuk ayaklar altındadır. Hak arama hak getire, eşitlik zaten yok.  

Ve sayın bakan tarihe tonton bakan diye geçecekken Kurt kocayınca… misali bir bakan olarak anılabilirsiniz…

Lütfen hukuk devletini, devlette sürekliliği, devlet ciddiyetini tekrar ele alınız ve gereğini yapınız. Yapılan her yanlış en çok da eğitime, yani öğrencilere, halkımıza zarar veriyor ve bu zararın telafisi maalesef yok. Çünkü zaman geri gelmemektedir.

Maksut BALMUK

www.memurlar.net

Günün Diğer Haberleri