DİSK, KESK, TMMOB, TTB: 12-13 EKİM GÜNLERİ BÜTÜN TÜRKİYE’DE GREVDEYİZ

ANKARA(ANKA) - Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği, birlikte “Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! 12-13 Ekim günleri bütün Türkiye’de grevdeyiz” dediler.

SENDİKA - 2015-10-10 22:02:38

Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için toplanıldığı ifade edilen, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, “Bombaları tanıyoruz, katilleri tanıyoruz, amaçlarını biliyoruz. Katiller; aylardır AKrep’lerle, TOMA’larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir” ifadeleri kullanıldı.

Yazılı açıklamada, Ankara’da Tren Garı yakınlarında yapılan ve 86 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırıya ilişkin, “Şu ana kadar belirlenebilen seksen altı kardeşimiz hayatını kaybetti, yüzlerce kardeşimiz yaralandı. Üzgünüz, Öfkeliyiz, Yastayız ve İsyandayız! Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin” ifadeleri yer aldı.

Başvurusu Ankara Valiliği’ne yapılan ve Valilikçe uygun görülen miting için açıklamada, “Bütünüyle barışçıl bir miting için gelmiştik. Türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla, sloganlarımızla ve coşkuyla miting alanına yürüyüşümüz başlarken patlattılar bombaları. Türkiye’nin göbeğinde, Ankara Garı’nın, binlerce polisin gözü önünde patlattılar” denildi.

‘Katilleri tanıyoruz’ denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“18 Mayıs’ta Adana ve Mersin’deki, 5 Haziran’da Diyarbakır’daki, 20 Temmuz’da Suruç’taki patlamalardan tanıyoruz; ‘aynı seriden’ olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller; 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Katiller; aylardır AKrep’lerle, TOMA’larla, tanklarla, toplarla ülkeyi kan gölüne çevirenlerdir.”

DİSK, KESK, TMMOB, TTB, Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için gelen vatandaşlara saldıranlara şöyle seslendi:

“Bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Korkmayacağız, yılmayacağız, unutmayacağız ve affetmeyeceğiz! Döktüğünüz kanda boğulacaksınız!” (ANKA)

(HND/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri