Dükkan Üstü Temel Lise!

Bu eğitim-öğretim yılında yeni bir okul türümüz oldu. Dershaneden bozma, hadi dönüşme diyelim; adı: Özel Temel Lise.

EĞİTİM - 2015-10-08 23:55:53

Dükkan Üstü Temel Lise!

           

           Bu eğitim-öğretim yılında yeni bir okul türümüz oldu.

 

           Dershaneden bozma, hadi dönüşme diyelim; adı: Özel Temel Lise.

 

           Sağ olsun bakanlığımız da öğrenci başına 3000 Tl. desteğiyle hayırladı. Allah devletimize zeval vermesin, çok şükür temel liselerimiz kayıtlarını doldurdu. Alt katı dükkan, üst katı dershane olan ve 01 Eylül 2015 tarihine kadar dönüşmesi süresi verilen Özel Temel Liselere ülke genelinde en çok ruhsat da ilimizde verildi. Artık o kadar da hemşeri kıyağı olsun tabi ki…

 

            Dershaneler kapanınca çocuğunun üniversiteyi kazanamayacağı paniğine kapılan veliler, soluğu temel liselerin kapılarında aldı. Üniversitenin anahtarı devlet eliyle dershanelerden alınıp, Özel Temel Liselere verilmiş oldu.

 

            Hem okul, hem dershane reklamı da iyi tuttu.

            Eh devam zorunluluğu da yok! Ne hikmetse bu yıl devlet okullarında devam zorunluluğu kırk günden otuz güne düşürüldü. Bu anlamlı tesadüf Özel Temel Liselerin cazibesini daha da artırdı.

            Not kaygısı da yok! Devlet okullarıyla asla  karıştırmayalım. Müşteri memnuniyeti her şeyden önde gelir.

 

            Sağ olsun bakanlığımızın açılışa özel vermiş olduğu bu katkıları, yorgunluklarına değmiştir her halde.

 

            Devlet okullarına kaynak yok, Özel Temel Liselere destek çok. Ödediğimiz vergiler Özel Temel liselere teşvik olurken, devlet okulları kendi kaderine bırakıldı. Daha sonraki yıllarda ise devlet okullarımız, bağımsız binaları olmayan Özel Temel Liselere kiralanarak, hatta satılarak sermayeye hizmet etmeyeceği ne malum?

 

            Eğitimi sermaye için kazanç kapısı haline getiren devlet, bu hizmetten yararlanamayacak yoksul aile çocuklarını cemaatlerin ellerine teslim mi edecektir? Eğitimin bilimsellikten ve laik temelden uzaklaştırılarak ticarileştirilmesi, gericiliğin önünü de açmaktadır. Siyasi iktidarın ayrıştırıcı uygulamaları eğitimde hat safhaya ulaşması tahammülleri zorlamaktadır. Eğitim parası olanın satın alacağı bir hizmet değil, bu ülkede yaşayan her çocuğun eşit şartlarda yararlanacağı kamusal hizmet olmalıdır.

 

            Özel Temel Liseler de okulların açılış ve kapanışlarında yapılması gereken bayrak törenlerini nerede yapıyorlar? Acaba bayrak yönetmeliği uygulanabiliyor mu? Çocukların sosyal gelişimlerin de önemli bir yere sahip olan okul içi sosyal etkinleri, ulusal bilinci oluşturan milli bayram ve törenlerle ilgili programlar hangi alanlar da gerçekleştirilecek?

 

            Okul bahçesi olmayan dükkan üstü Temel liselerde çocuklarımızın güvenliği de ciddi bir tehlike altındadır. On dakikalık teneffüste kapının önüne çıkarılan sadece öğrencilerimiz değil, bu ülkenin geleceğidir…

       

            

 

           Ebru SUNGAR

Günün Diğer Haberleri