Milli Eğitim Müdürlüğü devleti zarara uğratıyor

Eğitim İş Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün, gazetemize yaptığı açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğü'nün devleti zarara uğrattığını iddia edip, Vali Hasan Kürklü'yü göreve davet etti.

SENDİKA - 2015-10-07 23:06:35

Eğitim İş Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün, gazetemize yaptığı açıklamada Milli Eğitim Müdürlüğü'nün devleti zarara uğrattığını iddia edip, Vali Hasan Kürklü'yü göreve davet etti. Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilçe okullarında öğretmen görevlen-dirmesine ihtiyaç olmasına rağmen, Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin kendisine yakın bir sendi-ka üyesi öğretmenleri merkezdeki ihtiyaç olmayan okullara aldırdığını söyleyen Akgün, bunun devleti zarara uğratmak olduğunu savundu.


Norm kadro fazlası öğretmenlerin, ihtiyaç duyulan okullara görevlendirilmesinin doğru olduğunu, ama Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin, bu uygulamayı "yandaş sendika" diye tabir ettiği bir sendikanın üyelerine torpil geçmek için kullandığını dile getiren Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün, ilçelerde öğretmen açığının devam ettiğini, merkezde ise fazla öğretmen olduğunu açıkladı.
Bu resmen devleti zarara uğratmaktır
"Milli Eğitim Bakanlığı norm fazlası öğretmenleri ihtiyaç duyduğu okullarda görevlendirme sistemiyle ihtiyacı karşılama yoluna gidiyor. İl ilçe müdürlükleri yapılan bu uygulamayla okulların öğretmen ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor." sözleriyle uygulama hakkında bilgi veren Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün, "İlk etapta kulağa hoş geliyor, ya ne var bunda diyeceksiniz. Evet doğru bu şekli ile uygulanırsa hiç sorun yok. Gel gelelim uygulamalara! Öğretmen görevlendirmeleriyle, ilçelerdeki okulların ihtiyacı olmasına rağmen sırf yandaş olduğu için merkeze bir öğretmen çekiliyor. Çekildiği yerde bu öğretmenlere ihtiyaç yok. Ayrıca bu okul ve kurumlara gelemeyecek branşlar, sırf kendi yandaşlarını görevlendirmek adına bu okul ve kurumlara yapılıyor. Bunun adı resmen devleti zarara uğratmaktır." diyerek, tepkisini dile getirdi.
Görevlendirmeyi hangi yönetmelik çerçevesinde yaptınız?
Gündeme taşıdığı konuyla ilgili bazı örnekler vererek ayrıntılarına değinen Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Akgün, "Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde 2 branştan öğretmen normu mevcuttur. Rehberlik ve Özel Eğitim Öğretmenlerinin bu kurumlarda çalışması gerekir. Başka branştan öğretmen bu kurumlarda kesinlikle istihdam edilemez. Bunu ben demiyorum yönetmelikler diyor. Evde eğitim yönergesi kapsamında süreğen, hastalığı olan ve okula gelemeyecek durumdaki öğrencilere evde eğitim programı düzenlenmektedir. Öğretmen görevlendirilme işlemi Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından yapılmaktadır. Öğrencinin ve görevlendirilen öğretmenin bütün işlemleri çocuğun kayıtlı olduğu okul tarafından yürütülmektedir. Anlaşılacağı üzere evde eğitim programının öğretmen görevlendirmeleriyle Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nin kesinlikle en ufak bir bağı yoktur. Peki soruyoruz şimdi; Evde eğitim için görevlendirilen öğretmenlerin evde eğitim haricinde kalan sürede Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine görevlendirilmeleri hangi yönetmelik çerçevesinde yapılıyor? Bu öğretmenlerin ek ders ücretleri nasıl yapılıyor? RAM'a 4 öğretmen görevlendirilirken, bazılarından ek ders talep etmediğine dair dilekçe alınırken, bazılarına bu ücretler 2 yıldır nasıl yapılıyor?" sözlerinin ardından, Ek ders puantajları ellerinde mevcut olduğunu açıkladı.
Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır
"Karamanlı Atatürk Ortaokulu'nda norm fazlası olan öğretmen neden eğitim bölgesinde veya kendi okulunda değerlendirilmezken, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde kesinlikle görevlendirilemeyecek bir birime nasıl görevlendirme yapılıyor?" sorusunu yöneltip, "Bu nasıl bir anlayıştır" diyerek tepki gösteren Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Mahir Akgün, "Aynı Karamanlı Atatürk Ortaokulu'nda Özel Eğitim Sınıfına ücretli öğretmen görevlendirilerek devlet her taraftan zarara uğratılıyor. Çallıca İlkokulu'nun sınıf öğretmen normu birken, öğrenci artışından dolayı bir sınıf daha açılıyor. Dolayısıyla 1 olan sınıf öğretmeni normu 2'ye çıkıyor. Fakat her ne hikmetse okulun öğretmeni evde eğitim kılıfı altında merkeze çekilerek, Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne görevlendiriliyor." dedi.
Valimizi göreve çağırıyoruz
Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde normlara bakıldığında 10 özel eğitim öğretmeni normunun 9'unun dolu, 7 rehber öğretmen normunun 7'sinin de dolu olduğunu ifade edip, kurumda yönetmelik gereği yapılması zorunlu fiziki düzenlemeler yapılmadığı halde, öğretmenlerin tabiri caizse Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne istiflendiğini savunan Eğitim-İş Örgütlenme Sekreteri Akgün, "Bu durum yandaş öğretmeni merkeze çekme, rahat ettirme mantığı değil midir? Yetkilileri uyarıyoruz konunun peşini bırakmayacağız, Sayın Valimizi göreve çağırıyoruz" dedi.
Haber: Bahtiyar Turan

http://www.burdurgazetesi.com.tr/haberler/manset-haberleri/17026-milli-egitim-mudurlugu-devleti-zarara-ugratiyor.html

Günün Diğer Haberleri