Ataması yapılmayan öğretmenler: Ölmeden önce atanmak istiyoruz

Ataması yapılmayan öğretmenler, Türkiye’deki öğretmen açığına dikkat çekerek Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı. Öğretmen adayları, 'Ölmeden önce atanmak istiyoruz' diyerek diplomalarını ‘diploma tabutu’nun içine attı.

ATAMA - 2015-10-06 11:35:20

MEB'ın Kızılay'daki binası önünde toplanan kalabalık adına açıklama yapan beden eğitimi öğretmeni Fahri Atmaca, cumhurbaşkanı'nın, başbakan'ın, bakanın, avukatın, bütün devlet büyüklerinin bir öğretmenin elinden geçmesi gerektiğini söyledi. Atmaca, “Böyle kutsal bir mesleğin ülkemizdeki değerini görmek istiyoruz. KPSS'ye giren aday sayısı verileri ortada. Bunun haricinde 400 bin öğretmen adayı olan bir ülkede 130 bine yakın açık sayısı varken bunu karşılamak için verilen kadro sadece 37 bin.” dedi.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI MALİYENİN AĞZINA BAKAR DURUMDA
Öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi isteyen Atmaca açıklamayı şöyle tamamladı:
“Bu mağduriyetimizin hem Kasım hem Şubat atamaları ile giderilmesini istiyoruz. Bu yıl toplamda 100 bin kadro verecek bir bütçemiz olduğu kanısındayız. Bu cümleyi kurarken zorlanıyoruz. Çünkü ülkemizin eğitim anlayışı, maliyenin ağzına bakar durumdadır. Ülkemizde eğitim açığı kapatılmadığı müddetçe istenilen değişim asla yaşanmayacaktır. Ücretli öğretmenlikle kalite ve verimi sağlamayı düşürmek, uluslararası alanda ben de varım diyebilmek hayaldir.”

Cihan'da yer alan habere göre, açıklama sonrası öğretmen adayları, 'Ölmeden önce atanmak istiyoruz' diyerek diplomalarını ‘Diploma Tabutu’nun içine attı.

Günün Diğer Haberleri