OKUL MÜDÜRLERİ VE ÖĞRETMENLER DİKKAT

Okullar arası, İl, İlçe düzeyinde yapılan spor müsabakalarına görevli araç bulunamayınca okul müdürü, öğretmen ve antrenörler iyi niyet ve yardım duyguları ile kendi araçları ile öğrenci götürebiliyordu. Ancak değişen yönetmeliğin yeni hali bu duruma enge

EĞİTİM - 2015-10-06 11:12:14

Okullar arası, İl, İlçe düzeyinde yapılan spor müsabakalarına görevli araç bulunamayınca okul müdürü, öğretmen ve antrenörler iyi niyet ve yardım duyguları ile kendi araçları ile öğrenci götürebiliyordu. Ancak değişen yönetmeliğin yeni hali bu duruma engel getiriyor. İşte yönetmelikte yapılan değişiklikler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Spor Kafileleri Seyahat Yönergesinde’ bir takım değişiklikler yaptı. İşte yönergenin yeni hali.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ‘Spor Kafileleri Seyahat Yönergesinde’ bir takım değişiklikler yaptı. Artık her şey mevzuata göre yapılacak. İl içi - dışı sporcu grup ve kafilelerinin antrenman/müsabaka ulaşımları; idareci, antrenör, veli vb. kişilere ait otomobil, panelvan, minibüs, midibüs vb. şahsi ulaşım vasıtaları ile karşılanmayacak. Kısacası ‘öğrenciyi arabamla aldım maça götürüyorum dönemi bitti.’
Yapılan değişiklikle seyahat izinlerinde; İllerde okul müdürü ve spor şube müdürünün teklifi, il milli eğitim müdür yardımcısının uygun görüşü ve il müdürünün onayı, İlçelerde ise okul müdürü ve ilçe milli eğitim şube müdürünün teklifi, ilçe müdürünün, bulunmaması halinde ise milli eğitim ilçe müdürünün uygun görüşü ve kaymakamlık onayı gerekecek.
Getirilen önemli bir değişiklikte Kafile Onay Belgesidir. Kafile Onay Belgesinde faaliyetin adı, yeri ve tarihleri, kafilede yer alacak sporcu, antrenör ve idarecilerin kimlik bilgileri, faaliyetin süresi, seyahatin gidiş – dönüş güzergahı, ulaşımı sağlayacak aracın modeli, plakası, şoförlerinin adı soyadı ve ehliyet sınıfları belirtilecek.
Şehirlerarası Yapılacak Seyahatler, seyahatin yapılacağı il ve/veya ilçe belediyeleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının belirlediği firmalardan alınacak isme düzenlenmiş biletlerle yapılacak.
Seyahatlerde kullanılacak araçlar en fazla yedi yaşında olacak ve mevzuatta belirtilen diğer şartlara ve belgelere sahip olması gerekecektir.

 

 
Günün Diğer Haberleri