Birleşik Kamu İş Konfederasyonu: Ahmet Hakan'a yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz

CNN Türk Tarafsız Bölge programı sunucusu ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan’ın hedef gösterilmesini, ölümle tehdit edilmesini kabul etmiyoruz.

SENDİKA - 2015-10-02 23:44:08

CNN Türk Tarafsız Bölge programı sunucusu ve Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Ahmet Hakan’ın hedef gösterilmesini, ölümle tehdit edilmesini kabul etmiyoruz.

13 yıllık AKP iktidarı sürecinde Türkiye’de basın özgürlüğü ayaklar altına alındı.   Yazılı, görsel medyaya sınırsız linç kampanyaları yapılmıştır ve yapılmaya devam edilmektedir.  Bu saldırıların son hedefi Ahmet Hakan olmuştur.

AKP’nin yandaş medyasının;  kendileri gibi düşünmeyen medya kuruluşlarını, gazetecileri hedef göstererek sindirmek istediğini bilmekteyiz.  Bu baskılara göğüs geren gazeteleri ve medya kuruluşlarını 1 Kasım seçimleri öncesinde denetim altına almak istemektedir. AKP; denetimi altına alamadığını, ikna edemediği medya kuruluşlarını  ya da gazetecileri kara propaganda yürüterek yanlış politikalarını desteklemeye zorlamaktadır.

Türkiye seçime giderken medya kuruluşlarının ve gazetecilerin; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP iktidarı ve iktidarı destekleyen bazı yazarlar tarafından sürekli hedef gösterilmesi uzun süredir yaşanmaktadır.  AKP iktidarı döneminde ülkede her gün bir yayın organı basılmakta ya da gazetecilere saldırı yaşanmaktadır.

Son olarak aylardır iktidar yanlısı medya organlarının yazarları tarafından açıkça dayak ve ölümle tehdit edilen gazeteci Ahmet Hakan dün gece korumasıyla birlikte saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştır.

Ahmet Hakan’a yapılan saldırı son bir örnektir.  Bundan öncede gazeteciler kovdurulmuş, yuhalatılmış, ceza evine sokulmuş ve işten attırılmıştır.  Aslında ülkede uzun bir süredir basın üzerinde baskı oluşturulmaktadır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Basın ve ifade özgürlüğünü hedef alan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. AKP iktidarı seçim yenilgisinin faturasını gazetecilere, kendi gibi düşünmeyen kurum ve kuruluşlara çıkarmaktan vazgeçmeye davet ediyoruz.   

AKP’nin tüm baskılarına karşı özgür basının, özgür düşüncenin ve Ahmet Hakan’ın yanında yer aldığımızın bilinmesini istiyoruz.

Birleşik Kamu-İş olarak, bağımsız ve özgür basın ile her türlü baskıya rağmen görevlerini yapmaya çalışan basın emekçilerinin yanında yer alacağımızın tüm kamuoyuna saygıyla duyuyoruz.

 BİRLEŞİK KAMU-İŞ

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri