Ataması Yapılmayan Öğretmenlere Destek Verdik

Ataması Yapılmayan Öğretmenlere Destek Verdik

SENDİKA - 2012-12-30 09:10:58

ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERE DESTEK VERDİK

Eğitim-İş, atanmayan öğretmenlerin, Şubat ayında tüm branşlarda atama yapılması için Abdi İpekçi Parkı’nda gerçekleştirdikleri mitinge katılarak destek verdi.Eğitim-İş üyeleri, farklı illerden gelen ataması yapılmayan öğretmen adaylarıyla birlikte Şubat’ta 30 bin öğretmen talebiyle Abdi İpekçi Parkı’nda düzenlenen mitinge katıldı. Genel Başkan Veli Demir, burada yaptığı açıklamada, bugüne kadar ataması yapılmadığı için 36 öğretmenin intihar ettiğini söyledi ve “350 bin genç insan üniversite diplomasını almış beklerken, okullar öğretmen beklemektedir. Bir yanda Fırat gibi, su gibi öğretmenler, bir yanda kıraç topraklar gibi öğrenciler ve okullar… Bir yanda ücretli çalıştırdığınız öğretmenler, bir yanda atanamadıkları için intihar eden öğretmenler… Yazık değil mi bu ülkenin kaynaklarına? Sayın Başbakan ve Sayın Milli Eğitim Bakanından en kısa sürede gereğini yapmalarını bekliyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın 2002 yılında, “ataması yapılmayan öğretmen kalmayacak” sözünü verdiğini hatırlatan Demir, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanına düşen, verdiği sözü yerine getirmektir” diye konuştu.
Demir, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in atanmayan öğretmenleri “cami önünde yem bekleyen güvercinlere” benzetmesini de eleştirdi ve “Bir Milli Eğitim Bakanına, hele Mustafa Necati’nin koltuğunda oturan bir bakana bu sözler yakışmamaktadır. Buradan haykırıyoruz, ya o sözünüzü geri alınız ya da daha onurlu bir davranış sergileyiniz ve istifa ediniz” dedi.
Konuşması, “Güvercin değil, öğretmeniz” sloganlarıyla kesilen Demir, Eğitim-İş’in öğretmen adaylarının haklı taleplerinin yanında olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Bu iş mücadeleden geçmektedir. Siz de bugün Abdi İpekçi Parkı’nda bir çoban ateşi yaktınız. Umarım bizlerin de katkısıyla el ele, omuz omuza hiçbir sendika ayrımı yapmadan, siyasal düşünce farkı gözetmeden ortak mücadele ederek sonuca ulaşacağız. Bunun örneği var. Atatürk, 1919’da ortaklıkları kurumsallaştırarak bir tarafında Mehmet Akif, bir tarafında Yusuf Akçura, bir tarafında Diyab Ağa bir tarafında Nazım Hikmet ile Ulusal Kurtuluş Savaşı’nı zaferle taçlandırdı. Sizler de fikir ayrılıklarını bir tarafa bırakarak kenetlenerek mücadele etmelisiniz. Bu mücadelenizde biz her zaman yanınızda olacağız.”

Günün Diğer Haberleri