İŞİTME ENGELLİLER OKULU NEDEN KAPATILIYOR!

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Gündüz Pala yaptığı basın açıklaması ile İşitme Engelliler Okulunun neden kapatıldığını sordu

SENDİKA - 2015-10-01 22:29:33

Ordu’nun merkez ilçesi olan Altınordu’da bile 9 okulda ikili eğitim sorununu çözemeyen Milli Eğitim Müdürlüğü,  Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlk/Ortaokulunu kapatmaya uğraşıyor.

Hâlbuki 2001 yılında işitme engelle öğrencilerin eğitimi için açılan ve tüm Türkiye’deki 50 okuldan biri olan okulda kız ve erkek öğrenciler için pansiyon da bulunmaktadır. Giresun ve Ordu’nun uzak bölgelerinden öğrencilerin de geldiği okulda eğitimini tamamlayanlar aynı kampüste bulunan Nuriye-Halit Çebi Özel Eğitim Meslek Lisesine devam edebilmektedir.

Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitim ihtiyaçları, yeterlilikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda kendi kendilerine yeterli bir duruma gelmelerini, üst öğrenime, iş ve meslek alanlarına hayata hazırlanmaları görevi olan Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Bürosundan sorumlu Şube Müdürlüğü bu sorumluluğunu unutmuş mudur?

Maarif Müfettişlerinin hazırladığı ilk raporun okulun kapatılmaması yönünde olmasına rağmen tekrar inceleme yapılıp kapatılması yönünde rapor çıkartıldığı doğru mudur?

Özel eğitim gerektiren bireylerin tespiti ve eğitim kurumlarını yönlendirmesi gibi görevleri olan Rehberlik ve Araştırması Merkezi Müdürlüğünün bazı yetkilileri; bu görevlerini yerine getireceğine okulun kapatılması için velilerden dilekçe almak amacıyla görüşmüş müdür? Okulun kapatılmasını istemeyen velileri arayarak, RAM’a çağırarak ya da ziyaret ederek ”Okul kapanacak, çocuklarınızın başka okullara devam edebilmesi için bu dilekçeyi imzalamanız gerekiyor.” şeklinde yanlış ifadeleri kimler kullanmıştır?

İşitme engelli çocukların eğitim alabileceği başka hiçbir okul yokken, neredeyse hiçbir işitme engelliler özel alt sınıfı açılmamışken bu okulu kapatmak için yapılan girişimlerin amacı nedir? Neye ve kime fayda sağlanmaya çalışılmaktadır?

Eğitim-İş Ordu Şubesi olarak; sorumluluk alanları dışına çıkan kamu görevlilerini uyarıyor ve Ordu Milli Eğitim Müdürlüğünü, Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlk/Ortaokulunu kapatma çabasından vazgeçmeye davet ediyoruz.

 

 

                                                                                           Gündüz Pala

                                                                                  Eğitim-İş Ordu Şube Başkanı

Günün Diğer Haberleri