CUMHURİYET SEVDASI SINIR TANIMADI

CUMHURİYET SEVDASI SINIR TANIMADI

SENDİKA - 2012-10-29 08:58:44

Eğitim-İş’in de aralarında bulunduğu 40’ın üzerinde demokratik kitle örgütünün düzenlediği, “Vatan ve Cumhuriyet İçin Halk Buluşması” için onbinlerce vatandaş Ulus’taki Birinci Meclis Binası önünde, toplandı.Eğitim-İş’in Malatya, Antep, Hatay, Adana, Mersin, Konya, Denizli, Eskişehir, Balıkesir, Kırklareli, Manisa ve İstanbul örgütlerinin Ankara’ya girişi engellendi. Buna rağmen Eğitim-İş’in yüksek katılım sağladığı yürüyüş için Ulus’un Opera girişi ve Ulus’a gelen ana arterler, TOMA’larla kapatıldı. Alana gelen gruplar, davullarla alkışlarla karşılandı. Katılımcıların “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Halkız, güçlüyüz, Atatürkçüyüz”, “Ulusal Bayramlar onurumuzdur, engellenemez” sloganları attığı alan, kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı. Eğitim-İş bayrakları da Türk bayraklarının yanında yer aldı.

Ulus Meydanı ve bağlantılı tüm ana cadde ve alanları hınca hınç dolduran onbinlerce vatandaşın Anıtkabir’e yürümek istemesi üzerine polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Polisin tüm sert müdahalesine rağmen, 7’den 70’e alanı dolduran vatandaşlar kurulan barikatları aşarak, Anıtkabir’e yürüyüşe geçti.

 Cumhuriyet Bulvarı ve Hipodrom Caddesi üzerinden Tandoğan’a ulaşan gruba, trafikte bulunan araçlar da kornalarla destek verdi.

On binlerce kişiden oluşan grubu, Anıtkabir’in girişinde rengarenk araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen Vosvosçular karşıladı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, Ankara’ya gelerek kutlamaya katılmak isteyen Eğitim-İş üyelerinin seyahat haklarının kısıtlandığını söyledi. 12 ilden yola çıkan otobüslerin durdurulduğunu belirten Demir, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunulacağını bildirdi. “Ulusumuzu bayramları da dahil her konuda böldüler, ama bizler birlikten bütünlükten yanayız” diyen Demir şöyle konuştu:

“İktidarlar ortaklıkları kurumsallaştırır. Bunlar ise farklılıkları kurumsallaştırdılar. Türk Ulusunu darmadağın ettiler. Camilerini, kahvelerini, okullarını şimdi de bayramlarını bölüyorlar. Bunlar bölücü çünkü Habur’dan girenlere çadır mahkemeleri kurup devlet töreni yapanlar, Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamak ve Atatürk’e saygısını sunmak isteyenlere terörist muamelesi yapıyorlar.

Bunlar, halkı aldatıyorlar. Birileri sürekli adalet, barış, özgürlük diyorsa, kulağınızı değil, gözünüzü kullanın. 12 Eylül faşizminden beter, adeta karanlık ara dönem yaşanıyor. Atatürk dönemini anti demokratik bulan bu iktidar halkın Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamasından bile korkmuştur.”

Demir, Cumhuriyet Bayramı kutlaması için Ankara’ya gelen tüm örgütlere teşekkür etti.

Günün Diğer Haberleri