Eğitim Hazırlık Ödeneği Neden Hala Ödenmedi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada 10 Eylül'den itibaren ödeneceği belirtilen

- - Kategorilenmemiş - 2015-09-22 15:17:37

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada illere yazı gönderildiği ve Eğitim Hazırlık Ödeneğinin 10 Eylül'den itibaren listelerin ahzırlanarak Bayram öncesi ödenmesi istenmişti.

İşte o Açıklama;

ANKARA (ANKA) -Öğretmenlere her eğitim öğretim yılının başında bir defaya mahsus olmak üzere fiilen yürüttükleri görevin gereği olarak ortaya çıkabilecek ihtiyaçlarının karşılanabilmesine katkıda bulunmak amacıyla, 2015-2016 eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneği olarak bu günden itibaren 950 lira ödenecek.

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, 2015 yılında 950 lira olarak belirlenen eğitim öğretim yılı hazırlık ödeneği 10 Eylül’den itibaren verilecek. Öğretmenlere eğitim öğretim ödeneği 2014-2015 eğitim öğretim yılında 850 TL olarak ödenmişti. (ANKA)

Bu açıklamaya rağmen birçok İl ve İlçede eğitim hazırlık ödeneğinin ödenmediği sitemize gelen bilgiler arasında.Öyleki Kocaeli'den Tarsus'a,Gaziantep'ten Konya'ya bu durum olduğu okurlarımız tarafından iletilmekte.

Burada hatalılar Bankalar mı yoksa İlçe Milli Eğitimler midir?Öğretmenlerin mağdur olamsının nedeni kimdir?

Bakanlığın yaptığı açıklamaya ve illere gönderdiği yazıya rağmen iş bilmez idareciler yüzünden mi öğretmenler mağdur edilmiştir.

Görüştüğümüz İlçe Yöneticileri 9 günlük tatil öncesinde listeleri gönderdiklerini,hala liste göndermeyen okulların olduğunu belirttiler.

Bir kez daha ortaya çıkan şudur ki liyakatsiz idarecilerin atamanın sonuçlarını her zaman mağduriyetler ile gözlemliyoruz.

İlçe Milli Eğitim Yöneticileri eğer sorun kendilerinden kaynaklanmıyor ise bu sorumsuzluğu gösteren okul idarecileri hakkında işlem başlatmalıdırlar.Aksi halde Bakanlığın kamuoyuna ödendi şeklinde açıkladığı ve öğretmenlerin her zaman önüne konulan (ama alamadıkları)sadece söylemde kalan bir uygulama olacaktır.

Eğitim Haberci

Günün Diğer Haberleri