Kayıt Ücretinde Skandal İfadeler: 'En Çok Bağış Vereni Kaydedeceğim'

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan Cenap Şahabettin İlkokulu'na öğrencisini kaydettirmek için giden bir veli, kendisinden 4 Bin TL istendiğini ve "3-4 kişilik bir kontenjan kaldı. En çok bağış yapan velilerin çocuklarını kaydedeceğim." İfadesinin kullanıldığını söyledi.

EĞİTİM - 2015-09-20 23:20:50

İstanbul'un Kadıköy ilçesi Koşuyolu semtinde bulunan Cenap Şahabettin İlkokulu'nda 'bağış' adı altında talep edilen 4 bin TL veliler tarafından tepkiyle karşılandı.

Bağış Yoksa Kayıt da Yok

Birgün.net'den Mert Gümüş'ün haberine göre, öğrencisinin kayıt ettirmek için okula giden Songül Yıldırım isimli veli BirGün'e yaptığı açıklamada, "Kızımı kaydettirmek için okula gittiğimde okul müdürü benden 4 bin lira bağış yapmamı istedi. Bu bağışı yapacak durumum olmadığını ve bunun imkânsız olduğunu söylediğimde ise kayıt yapamayacağını söyledi" ifadelerini kullandı.

En Çok Bağışı Vereni Kaydedeceğim

Daha önce oğlunun da bu okuldan mezun olduğunu ancak böyle bir olayla hiç karşılaşmadıklarını belirten Yıldırım'ın söylediği sözler şok etkisi yaratacak cinstendi. Yıldırım, Okul Müdürünün kendisine "3-4 kişilik bir kontenjan kaldı. En çok bağış yapan velilerin çocuklarını kaydedeceğim" ifadelerini kullandığını bu nedenle de okuldan kayıt yaptırmadan çıktığını söyledi.

Özel Okul Fiyatına Yakın

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Eğitim Sen İstanbul 2 nolu Şube Sekreteri Çayan Çalık kayıt ücretinin hemen hemen bütün okullarda olduğunu ve bu rakamların özel okul fiyatlarına yakın olduğunu söyledi. Çalık: "Cenap Şahabettin İlkokulu’nda yaşanan bu durum, eğitimin gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Velilerden hiçbir şekilde okullara ücret ödememelerini istiyoruz. Okul idaresinin velilerden para isteme hakkı yoktur" dedi.

Okul Müdürü İddiaları Yalanladı

BirGün'ün telefonla ulaştığı Cenap Şahabettin İlkokulu müdürü Önder Evcüman ise iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Günün Diğer Haberleri