ASIL MESLEĞİ ÖĞRETMEN OLAN, KAMUDA ALT HİZMETLERDE ÇALIŞAN 10.000 KAMU ÇALIŞANI EYLÜL AYINDA MEB’e ATANMASI BEKLENİYOR ! ! !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kırıkkale’de açıkladığı 47 bin alımı açıklaması malumken MEB Bakanı Nabi AVCI 37.000 alımdan söz etmektedir.

ATAMA - 2015-08-25 00:58:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kırıkkale’de açıkladığı 47 bin alımı açıklaması malumken MEB Bakanı Nabi AVCI 37.000 alımdan söz etmektedir. Maliye Bakanlığının bütçede açık vermemek için,gelir gider dengelerinin daha sağlıklı ve daha tutarlı olması adına,mali disiplini devam ettirmek için açıktan alınması planlanan öğretmen atamalarının bir kısmını eskiden olduğu gibi kamu kurumlarındaki öğretmenlik yeterliliğine sahip memurların kurumlararası atama ile geçişlerinin sağlanmasını planladıkları haberleri duyulmaktadır.

 

Bütçeye nefes aldırmak mali disipline zarar vermeyecek şekilde bütçede olan ve maliye bakanlığı tarafından düzenli olarak maaşları yatan öğretmenlik yeterliliğine sahip  kamu çalışanları 2015 Eylül ayında ataması yapılacak mı?

 

Bu makul ve yapılması gereken bir atama olduğu birçok eğitim camiası tarafından dillendirilmektedir.Böylece hizmetli,memur vs. alt hizmetlerde çalışmaya mecbur kalmış kamu çalışanları asıl mesleğine kavuşacak,hem de devletin bütçesi de hiçbir sıkıntıya girmemiş olacaktır.

 

Milli eğitim Bakanlığının ve Maliye Bakanlığının Kamu yararı ilkesini göz önünde bulundurarak,önceden planlanan 47.000 atamanın bir kısmını esas mesleği öğretmen olan kamu çalışanlarından karşılanacağı yorumları sık sık yapılmakta olup; Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve Maliye Bakanlığı’nın konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.Ortada dolaşan bu iddaaların ve yorumların gerçek olup olmadığının bakanlık tarafından yapılan açıklama ile anlaşılacaktır…

 

 

Günün Diğer Haberleri