Sendikacılara basın açıklaması cezası!

Çanakkale’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde milli eğitimdeki rotasyon uygulamalarını protesto ederek basın açıklaması yapan, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyelerine 208’er lira para cezası kesildi. Kabahatler Kanunu’na istinaden kesilen cezaya, sendikaların itiraz edeceği öğrenildi.

SENDİKA - 2015-08-18 22:19:33

Çanakkale’de eğitim alanında örgütlü üç sendika üyelerinin, 24 Temmuz tarihinde, Çanakkale Valiliği’nin ikinci katında bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaptıkları eyleme ceza geldi. Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Şube yönetimleri, ‘milli eğitimdeki rotasyon uygulamalarına’ karşı ve taleplerine muhatap bulamadıkları gerekçesi ile basın açıklaması yaparak, alkışlı protestoda bulundular. Yapılan açıklamaya üç sendikanın da şube yönetimleri katılırken, açıklamayı Eğitim-İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş okumuştu. Mantaş açıklamasında; “Kargaşa, kaos ve hukuksuz uygulamalar ayyuka çıkmışken, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, insan kaynaklarından sorumlu Şube Müdürü Ramazan Aydoğdu ortada yoktur. Eğitimden sorumlu Vali Yardımcısına ulaşılamamaktadır. Muhatap kabul edilecek bir yetkiliye, sorunların çözümü için ulaşılamamıştır. Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünde işleri sadece şef ve memur çalışanlar yürütmektedir” diyerek tepki göstermişti. İşte o açıklamaya ceza verildi!…

 
Cezanın gerekçesi; “Emre aykırı davranışta bulunmak”
Eyleme katılan Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen yöneticilerine yönelik 208 liralık ceza dün tebliğ edildi. Ceza karar tutanağında; “24.07.2015 Cuma günü 11:30-11:40 saatleri arasında Çanakkale Valiliği 2’nci katında faaliyet gösteren İl Milli Eğitim Müdürlüğü içerisinde Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube başkanlıkları organizesinde; ‘Milli eğitimde rotasyon uygulamalarını’ protesto etmek amacıyla Eğitim İş Şube Başkanı Ahmet Mantaş tarafından katılımcılara ve yerel basın mensuplarına hitaben basın açıklaması düzenlenmiştir. İçişleri Bakanlığı’nın 02.11.2012 tarih ve 64 sayılı genelgesi ile kamu düzeni ve güvenliğinin korunabilmesi amacı ile mülki idare amirlikleri yetkili kılınmış, ilimizde basın açıklaması yapılmayacak yerler, Çanakkale Valiliği’nin 20/12/2012 tarihli ve 01 sayılı kararı ile tespit ve ilan edilmiştir. Kararın duyulmasına rağmen, karara aykırı davranışta bulunan yukarıda açık kimliği yazılı şahıs hakkında ‘emre aykırı davranışta bulunmak’tan 5326 sayılı Kabahatler  Kanununun 32’nci maddesine göre 208 TL idari para cezası uygulanmasına karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi. 
 
http://www.canakkaleolay.com/Sendikacilara-basin-aciklamasi-cezasi-Uc-29572#.VdM0cbrWGnY.facebook
Günün Diğer Haberleri