EĞİTİM YAP-BOZ TAHTASINA DÖNDÜ.

Koalisyon yapacak olan siyasi partilere seslenen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, “Milli Eğitim gibi gençlerimizi ve geleceğimizi etkileyen bir konuda bakanlık AKP nin elinden alınmalıdır. Eğitim, parasız, kamusal ve laik olarak uygulanmalıdır” dedi.

SENDİKA - 2015-08-13 14:11:27

Yelda SEVİNCEK’in haberi


Sorgulamayan, itaatkar kinci ve dinci bir  nesil yetiştirmeye çalışan Eğitim sistemini eleştiren, Koalisyon yapacak olan siyasi partilere seslenen Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Kadem Özbay, 12 yıldır eğitim sisteminin sürekli olarak değiştirildiğini, öğrencilerin kobay olarak kullanıldığını belirtti.

Cumhuriyetin hiç bir iktidarı döneminde eğitim sistemi bu kadar siyasileşmemiş ve böylesine bir kadrolaşmaya sahne olmamıştır Kadem Özbay, “Eğitim sistemi mantık ve  bilimin değil,  fişleyen, dayatıcı, baskıcı tutumlarla yönetilmektedir. Devlet, Eğitimi  ticari kurum olarak gördükleri için , öğrenci  ve velilere de ticari gözle bakarak kar-zarar amacı güdülüyor” diye konuştu.

Başkan Özbay, “AKP iktidarı döneminde orta öğretim iflas etmiş,  sınav sisteminde ve müfredatta yaz boz tahtası gibi yapılan değişiklikler öğrencileri olumsuz etkileyerek ortaöğretimdeki çöküşü hızlandırmıştır. Parasız Kamusal, bilimsel ve laik eğitim hakkından tüm yurttaşlarımızın yararlanabilmesi mutlaka sağlanmalı, inanç alanı ile eğitim alanı birbirine karıştırılmamalıdır” dedi

AK Parti iktidarının hedefi öğrencileri cemaatlerin ve tarikatların kucağına iterek çağdaş, bilimsel, akılcı, laik eğitim sistemini ortadan kaldırmaktır. AİHM’nin zorunlu din dersleri ile ilgili kararına rağmen seçmeli din derslerinin ilkokul 1, 2 ve 3. sınıflar ve anaokullarında dayatılması sözde bazı hayır kurumlarının okullarda para toplayarak çocukları haraca bağlaması eğitimde yaşanan olumsuzluklardır. AKP iktidarı bir çok kesimden tepki görmesine rağmen 4+4+4  kapsamında aralarında 5.5 yasında (66 aylık) olan miniklerin de bulunduğu bir eğitim sistemi başlattı. Anaokuluna gitmeden ilköğretime başlayacak olan çocukların yeterli bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimi sağlayamadan ilköğretimde sunulan becerileri edinemeyeceğini savundu.

ÖĞRETMENLERİN ÇİLESİ

Özbay konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

“Din dersi zorunlu hale getirildi. Anaokulu ve anasınıfı yarım günlüğe indirilerek, bu okuldaki çocukların çalışan annelerine zorluk çıkardı. Buradaki amaç çalışan kadını istifa ettirerek eve kapatmaktır.

Bunun dışında öğretmenlerinde mağdur edildiğini söyleyen Özbay Bu iktidarda atanamayan öğretmenlerin sorunu fazla.Atanan Öğretmenler artık performans değerlendirmesi ile yazılı ve sözlü sınavları geçmek zorunda kalacaklar. Milli Eğitim Bakanlığı , öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliğini değiştirdi.Öğretmenlerin haklarını ve rotasyon uygulamasının eğitim hizmetinde yaratacağı olumsuz sonuçları gözetmeyen MEB, tasfiye ve sürgün politikasındaki bu ısrarıyla eğitim hizmetine büyük bir darbe indirmektedir. Ayrıca hiçbir sendikaya sormadan keyfi  davranışlar yapılarak,15 yıl çalışan öğretmenlerin yerleri değiştiriyor. Hatta bazı deneyimli öğretmenleri bile tercihe sunulan okul sayılarındaki yetersizliğinden dolayı emekliliğe zorlamak oldu. 657 yasası tarumar edildi. Artık devlet memurların bile iş güvenliği yok.

Zorunlu rotasyon bu günden itibaren kaldırılmıştır. Bu da AKP İktidarın ne kadar beceriksiz, yeteneksiz olduğunu bir daha kanıtlamış oldu.Çünkü yapacağız dediklerini bile yapamıyorlar.Bu tarz ucubelere, yasalara imkan yaratmamak lazım.”

http://www.hurbakisim.com/egitim-yap-boz-tahtasina-dondu.html

Günün Diğer Haberleri