KONCUK: BİZE GÖRE BÜYÜK BİR HATADAN DÖNÜLDÜ

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın eğitimde 15 yılını dolduran öğretmenlere yönelik rotasyona kararının uygulanmayacağını söylemesi üzerine Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Koncuk, “Bize göre büyük bir hatadan dönüldü” açıklamasını yaptı.

SENDİKA - 2015-08-04 15:34:33

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Twitter üzerinden “Rotasyon iptal edildi. Öncelikle bize göre büyük bir hatadan dönülmüştür. Bu konuda talepleri değerlendiren Sayın Nabi Avcı'ya teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı rotasyon konusunda devam etseydi, tercihlerine yerleşemeyen yaklaşık 5 bin öğretmenin resen tercihleri dışında başka okullara gideceğini belirten Koncuk, “Bu durumu göz önüne alan MEB ve Sayın Nabi Avcı rotasyonu iptal etmiş ve doğru bir karar vermiştir” ifadelerini kullandı. Koncuk, bundan sonra yapılması gerekenleri ise şöyle ifade etti:

“MEB, hemen 2. il içi ve 2. iller arası tayin istekleri için harekete geçmelidir. Bunda da Sayın Nabi Avcı'nın aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Sayın Nabi Avcı'ya rotasyon iptali ve yapacağından şüphe duymadığım 2. il içi ve iller arası tayinler için teşekkür ediyorum." (ANKA)

(HND/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri