EĞİTİM SEN: EMEKÇİLER YARINLARINI BİRİLERİNİN İKİ DUDAĞI ARASINA BIRAKMAYACAK

ANKARA (ANKA) - Eğitim Sen, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın açıkladığı öğretmenlere rotasyon uygulanmasının iptalini ilişkin “Emekçiler, yarınlarını birilerinin iki dudağı arasına bırakmayacaktır” yorumunu yaptı.

SENDİKA - 2015-08-04 15:34:26

Eğitim Sen öğretmenlere rotasyon uygulanması kararının iptal edilmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, kararın tüm eğitim emekçilerinin ve eğitim hizmetinin geleceği için oldukça önemli olduğu vurgulanarak “rotasyon uygulamasının ataması yapılmayan işsiz öğretmenlere iş fırsatı yaratacağı iddiasını öne sürenlerin tek amacının, yoğun işsizliğin ardındaki sorumluluklarını gizlemek olduğu” belirtildi.

-“ROTASYON, SÜRGÜNÜN CİSİMLEŞMİŞ HALİ”-

Açıklamada, rotasyon uygulamasını “tasfiye, sürgün ve kadrolaşmanın cisimleşmiş hali” olarak nitelendiren Eğitim Sen, uygulamaya karşı direnen, herkesin bu kararın alınmasında emeği olduğunu kaydetti.

Açıklamada, eğitimde yaşanan köklü sorunların kalıcı biçimde çözülebilmesinin mümkün olduğu vurgulanırken, “sorunların çözümünün eğitim hizmetini kamusal, parasız ve nitelikli biçimde yeniden örgütlemekten, kar-zarar hesabı güden işletmeci anlayışı terk etmekten geçtiği” belirtildi. Açıklamada ayrıca, “Unutulmamalıdır ki sendikamız, bir an olsun geri adım atmadan ve mücadelesini her defasında daha fazla büyüterek yoluna devam edecek, emekçilerin yarınlarını birilerinin iki dudağı arasına bırakmayacaktır” denildi. (ANKA)

(HTC/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri