TTB: SAĞLIK MERKEZLERİNE YÖNELİK SALDIRILAR KABUL EDİLEMEZ

ANKARA(ANKA) – Türk Tabipleri Birliği (TTB), son dönemde PKK terör örgütünün hastaneleri hedef almasını kınayarak, saldırı yapılan hastanelerdeki hekim, sağlıkçı ve hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti.

SAĞLIK - 2015-08-03 23:46:21

Türk Tabipleri Birliği yaptığı yazılı açıklamada, ambulanslara, hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılara dikkat çekti. Çatışma ve ölümlerin bir an önce durdurulması gerektiğine vurgu yapan TTB, “Bu kaotik ortamda ambulanslara, hastanelere saldırılar olmakta, sağlık çalışanları kaçırılmaktadır. 27 Temmuz 2015 günü Mardin Nusaybin Devlet Hastanesinin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulansın açılan ateş sonucu kullanılamaz hale gelmesi, aynı gün Şırnak’ın Cizre İlçe Devlet Hastanesi’ne ateş açılması, 2 Ağustos 2015 tarihinde Bitlis'in Tatvan ilçesindeki asker hastanesine silahlı saldırı düzenlenmesi bunun en son örnekleridir. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki sağlık çalışanlarına, sağlık merkezlerine ve araçlarına karşı yapılan saldırılar hiçbir gerekçeye dayandırılamaz. Savaş dahil olmak üzere hiçbir ortamda hastaların, yaralıların sağlığını tehlikeye düşürecek eylemlere müsamaha gösterilemez” açıklamasında bulundu.

Saldırıya uğrayan hekim, sağlıkçı ve hastalara geçmiş olsun dilekleri iletilen açıklamada, hükümetin faillerin ortaya çıkarılması için gerekli çabayı göstermesi istendi. (ANKA)

(DRY/OLÇ)

Günün Diğer Haberleri