TÜRKİYE KAMU- SEN: MEMUR VE EMEKLİNİN MASADA SATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

ANKARA (ANKA) - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ilk taleplerinin sözleşmelilerin kadroya alınması yönünde olduğunu belirterek, “Memur ve emeklinin masada satılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

SENDİKA - 2015-08-01 22:29:33

Koncuk, katıldığı bir programda 3 Ağustos Pazartesi günü başlayacak olan toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Koncuk, 2013’te yapılan toplu sözleşmeyle memurun iki yılının çalındığını iddia ederek “2014’de memur ve emeklinin 912 TL’lik bir kaybı söz konusu, 2015 yılında da genel seçim öncesi kamu işçilerine yüzde 11,3 zam yapıldı ve 500 TL iyileştirme verildi ama 2015 yılında memura sadece yüzde 6 zam yapıldı, bunun izahı var mı?” diye sordu.

-“BİZ BU RAKAMLARI HESAP EDEREK TALEP EDİYORUZ”-

Koncuk, şöyle devam etti:

“2014 ve 2015 yıllarında ki kayıplar istenmeden hangi rakama imza atarlarsa atsınlar ben yine ‘memur ve emekli satılmıştır’ diyeceğim. 2016 yılının Ocak ayında 2014 ve 2015 kayıpları için yüzde 10 telafi zammı yapılmasını, ayrıca 2016 yılının Ocak ayı için yüzde 6 zam yapılmasını, 100 TL’de taban aylığa zam yapılmasını istiyoruz.

Ülkeyi yönetenler ülkenin büyüdüğünü söylüyorlar, o zaman bu payı bize vermeniz gerekir. Dünya da refah payı denen bir uygulama var. 40 yıl öncesi ile bugün arasında ihtiyaçlar arasında ciddi farklılar var. Vatandaşların çağın gereklerine uygun olarak yaşamalarına zemin hazırlamak gerekiyor. Tüm bunları düşünerek bir değerlendirme yapmak gerekir. Biz bu rakamları bunları hesap ederek talep ediyoruz.”

-“KADROSUZ ÇALIŞMA SİSTEMİ KÖKTEN BİTİRİLMELİ”-

Koncuk, 4-C’lilerin (sözleşmeli) kendileri  için önemli olduğuna dikkat çekerek, “İlk talebimiz onların kadroya alınması yönündedir. Mali taleplerimizin önüne koyduk onları. Biz 4-C uygulamasını millete haksızlık ve kölelik düzeni olarak görüyoruz. 4- C’liye ek ödeme yok, döner sermayeden pay yok, dava açtık kazandık ama hala bir adım atılmadı. Yetkililer yargı kararları uygulamak zorundadır, kadrosuz çalışma sistemi kökten bitirilmelidir” dedi.(ANKA)  

(HTC/ORH)

Günün Diğer Haberleri