BİRLEŞİK KAMU İŞ CERATTEPE NÖBETİNDEYDİ

Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarımız Artvin Cerattepe’nin talanına karşı yöre halkının yanında yer aldı.  Konfederasyonumuz doğanın talanına karşı Artvin Cerattepe halkı ile dayanışarak bir günlük nöbet eylemini devir aldı.

SENDİKA - 2015-08-01 14:04:59

Doğu Karadeniz’de Artvin, Rize ve diğer yerleşim alanlarında sermayenin talanına, rantına karşı yöre halkı günledir ayakta. Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikalarımız iş makinelerine, jandarmaya ve sermeye karşı doğalarını korumak için onurlu ve haklı bir mücadele sergileyen Artvin Cerattepe halkının yanında yer aldı.
 
Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreterimiz Mücahit Dede, Denetleme Kurulu Başkanı İsa Kayadan, Tarım Orman-İş Genel Başkanı Şükrü Durmuş,  Eğitim-İş Aydın Şube Başkanı Şaban Özdemir, Eğitim-İş Artvin İl Temsilcisi Sinan Arslan ve bölge örgülerimiz ile 24 Saat Cerattepe mücadelesine destek için nöbet tuttular.
 
TARİH YAZAN ARTVİN HALKINI KUTLUYORUM
 
Nöbeti devralmadan önce basın açıklaması yapan Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “Emperyalist şirketlerin yurdun dört bir tarafında cirit atıkları, bu şirketlerin tek amacının ise sadece para kazanmak ve işleri bittikten sonra çekip gitmektir. Bugün burada tarih yazan sizlerle dayanışmak amacıyla buraya geldik” dedi.
 
“ARTVİN’DEKİ MÜCADELE DALGA DALGA YAYILACAK”
 
Artvin nüfusunun küçük olduğunu ancak Türkiye’nin mücadele tarihine örnek bir direniş sergilediğinin altını çizen Kütük, “Sizlerin teslim olmadan vereceği mücadele dalga dalga dünyaya örnek olacak yayılacak. Taksim’de üç beş ağaç diye başlanan o mücadele nasıl dalga dalga ülkeye yayılmışsa işte Artvin’deki insanların toprağıma, suyuma, havama, ormanıma dokunma diyen bu insanların mücadelesi de Türkiye’ye dalga dalga yayılacaktır” şeklinde konuştu.
 
“DEV TESİSLERİMİZ ÖZELLEŞTİRME ADIYLA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”
 
Kütük, Türkiye’nin son dönemlerde özelleştirme adı altında ülkenin sanayisinin, dev entegre tesislerinin yağmalandığını ve birilerine peşkeş çekildiğine dikkat çekerek sözlerini şöyle sonlandırdı:
 
 “Bağımsızlığımızın güvencesi ekonomik kuruluşlar özelleştirme adı altında yağmalanıyor. İşte bu yağma ve peşkeş düzenine karşı Artvin’in burada sergilemiş olduğu davranış ve tutuma inanıyorum ki diğer yerlerde de öncülük ve önderlik yapacaktır. Bu onurlu mücadelede yolunuz açık olsun. İnanıyorum ki, tarih sizi yazacak. Çünkü siz burada bir tarih yazıyorsunuz.”
 
Günün Diğer Haberleri