‘Yaşanan rezalet son olmayacak!’

2015 KPSS’ de tam 12 soru iptal edildi. En fazla soru iptalinin bu sene yaşanması ise oldukça dikkat çekti.

SENDİKA - 2015-07-31 17:00:28

Elde edilen bilgilere göre 2011 yılında yapılan 2011 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı’nda 3 soru, 2012 yılında yapılan KPSS’ de 2 soru,  2013 yılında yapılan KPSS’ de ise 7 soru iptal edilirken, 2014 yılında yapılan KPSS’ de ise bir soru iptal edildi. Konu ile ilgili değerlendirme yapan Eğitim–İş Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, sınav sisteminde yaşanan rezaletin son olmayacağının altını çizdi.

“CİDDİ BİR SIKINTI VAR”

Sınav sisteminde ciddi bir sıkıntının olduğunun özellikle altını çizen Balun, “KPSS sınavında yaşanan bu rezalet, sınavlı sistemimizin ne ilki ne de sonu olacak. Bu sene yapılan KPSS sınavında 12 soruya yönelik açılan iptal davaları var. Üstelik bu 12 soruya açılan iptal davaları kamuoyuna açıklanan yüzde 20 soru ile sınırlı. Yani sınav sorularının tamamı kamuoyuna açık da değil. ÖSYM tarafından kamuoyuyla paylaşılan yüzde 20’lik bir kısım ile bu kadar ciddi sorunlar yaşıyorsak eğer, soruların tamamı paylaşılmış olsaydı kim bilir o sınav ne hale gelirdi” dedi.

“ENDİŞELİYİZ”

Başkan Şükrü Balun, “Geçtiğimiz yıllarda, paralelciler diye ÖSYM’de yapılan operasyon sonucunda görevinden alınan arkadaşlar, daha eski yıllarda çeşitli usulsüzlükler ile oraya getirilmişlerdi. Yine KPSS yolsuzlukları, usulsüzleri söz konusuydu. Konu ile ilgili daha sonra açılan davalara baktığımız zaman bir yolun katledilmediğini gördük. Tabii daha sonra birçok yönetici görevinden alındı ama şimdi yine bu konuyla ilgili ‘aynı şeyler tekrar yaşanır mı?’ diye bir endişemiz var” ifadelerine yer verdi.

“BUNLARIN HİÇBİR MANTIĞI YOK”

Hükümetin hiçbir plana ve programa bakmadan sürekli öğretmen yetiştirdiğini ifade eden Balun, “Mesela 4+4+4 sistemine geçildikten sonra sınıf öğretmenliğinde muazzam bir şekilde öğretmen fazlalığı oluştu. Ama hala üniversitelerde sınıf öğretmenliği bölümleri açılıyor. Yine açık öğretimden bugün 6 temel branştan öğretmen yetiştiriliyor.  Bunların hiçbir mantığı yok” dedi. (Kader Eşiyok)

Günün Diğer Haberleri