"turkcell Ve Türkiye Artık 4G'ye Hazır"-

"turkcell Ve Türkiye Artık 4G'ye Hazır"-

TEKNOLOJİ - 2013-11-21 11:01:33

Turkcell, 4G'ye hızını Türkiye'nin değişik illerinde denemeye devam ediyor. Temmuz ayında gerçekleştirdiği 4G hız gösteriminde 900 Mbps'e varan hıza ulaşan Turkcell, bu kez 4G hızını İstanbul, Samsun, İzmir ve Şanlıurfa'ya taşıdı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) verdiği izin çerçevesinde, 4 Ekim-13 Kasım tarihleri arasında 150 Mbps'e varan Long Term Evolution (LTE) ve 300 Mbps'e varan LTE-Advanced hızları, Türkiye'de ilk kez son kullanıcının deneyimine açıldı. Turkcell'den verilen bilgiye göre, onbinlerce vatandaş 4 ilde ve Turkcell Teknoloji Zirvesi'nde LTE-Advanced teknolojisini deneyimleme fırsatı buldu.

-ÖZTÜRKLER: "VAKİT KAYBETMEYELİM"-

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler, bir ayı aşkın süre boyunca devam eden 4G maratonunu şöyle değerlendirdi:
"Bugün artık 4G dediğimizde belirsiz bir gelecekten söz etmiyoruz. Turkcell'in, Türkiye'nin teknoloji elçisi olarak bugüne dek yaptığı yatırımlar sayesinde 3G'de dünyanın en iyileri arasına girdik. Şimdi sırada 4G var. Elimizde 4G teknolojisini ülkemize hiç vakit kaybetmeden sunabilecek imkânlar mevcut. Yüksek data hızlarına ulaşmak için fiber altyapı da büyük rol oynuyor. Kısacası, Turkcell ve Türkiye 4G'ye hazır.İstanbul, Şanlıurfa, Samsun ve İzmir'de ve ayrıca Turkcell Teknoloji Zirvesi kapsamında on binlerce insanımıza dördüncü nesil mobil internet hızını deneme fırsatı sunduk. Yani Urfalı bir vatandaşımız dünyanın birçok yerinden önce 4G'nin ne olduğunu görebildi. Üstelik deneyen herkes 4G hızından çok memnun kaldı ve bizlere bir an önce bu teknolojiyi günlük hayatlarında da kullanma taleplerini ilettiler. Biz de müşterilerimizin bu arzusuna en kısa sürede karşılık vererek bir kez daha Türkiye'nin teknolojik gelişimine öncülük etmeyi hedefliyoruz."(ANKA)
(NÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri