'MEB'den Rotasyonda Hata' İddiası

Öğretmenlere uygulanan zorunlu rotasyon uygulaması tartışmaları sürerken Milli Eğitim Bakanlığı'nın il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği bir yazı daha ortalığı karıştırdı.

ATAMA - 2015-07-30 15:00:24

Rotasyon uygulamasında ilk olarak okul idareleri okullarında bulunan öğretmenlerden 15 yılını doldurmuş olanların bilgilerini Mebbis üzerinden girerek il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bildirdiler. Daha sonra il/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri bu sayıları inceleyerek rotasyona tabi olan öğretmenleri Mebbis üzerinden onayladı. Onay işlemi için son gün 20 Temmuz olarak belirlenmişti.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından rotasyona tabi olan öğretmen sayısı yaklaşık 13 Bin olarak açıklandı.

İl Milli Eğitimlere Yazı Gönderildi

Zaman gazetesinden Süleyman Kayhan'ın haberine göre, 20 Temmuz tarihinde MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından ilçe/il Milli Eğitim Müdürlüklerine bir yazı gönderildi. Yazıda "Yapılan incelemede sistem üzerinden 2 Bin ve üzeri öğretmenin onay/red işleminin yapılmadığı tespit edilmiştir. Rotasyona tabi öğretmenlerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından ilçe onay durumlarının görüleceği bir menü eklenecektir." İfadelerinin yer alması ilgi çekti.  

2 Bin Öğretmenin Onay Durumu Belirsiz

Rotasyona tabi olan 13 Bin öğretmen bulunurken, 2 Binden fazla öğretmen hakkında onay durumunun belirsizliği kafaları karıştıracak bir soru olarak dururken bunun nedeni hakkında Şok bir iddia ortaya atıldı.

Aday Öğretmenler Rotasyona Tabi Olarak İşaretlendi

İddiaya göre, ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onay verilen öğretmenlerden bir kısmı henüz adaylığı dahi kalkmamış öğretmenlerden oluşmakta. Bazı aday öğretmenlerin durumu fark etmesi üzerine işlemler tamamlanmadan Kandemir tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bu yazı gönderildi ve onay durumlarının yeniden incelenmesi talep edildi. Ancak bu kadar öğretmen hakkında inceleme uzun sürdüğünden dolayı başvuru tarihi için son gün olan 27 Temmuz tarihi, 28 Temmuz olarak uzatılmak zorunda kaldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemde yaptığı bir çok hatanın yanında, öğretmenler ve sendikalar tarafından tepkiyle karşılanan ve sürgün olarak değerlendirilen rotasyon uygulamasında da bu şekilde büyük bir hatanın yapılması rotasyonla ilgili şaibelerin gündemden düşmemesine neden olacak gibi.

 

Günün Diğer Haberleri