Ataması Yapılmayan Öğretmenler Meclis Gündeminde…

Bozkurt: Atanacak öğretmen sayısı neden 47 bin açıklanıp 37 bin’e indirildi

ATAMA - 2015-07-30 14:22:39

“Ataması yapılmayan öğretmenler defalarca meydanlara inerek atama talep etmiş ancak kördüğüm haline gelen atamalar artık meydanlara sığmayacak boyutlara ulaşmıştır. ” diyen Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Bozkurt’un soru önergesi şöyle;

“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

Mustafa Hüsnü BOZKURT
Konya Milletvekili

Ataması yapılmayan öğretmenler defalarca meydanlara inerek atama talep etmiş ancak kördüğüm haline gelen atamalar artık meydanlara sığmayacak boyutlara ulaşmıştır. 2015 KPSS-ÖABT sürecinin tamamlanmasının ardından öğretmen adayları bir yandan sınav sonuçlarını beklerken, diğer yandan da Ağustos ayı öğretmen branş kontenjanlarının ne kadar olacağını merak etmektedir.

Bunun yanı sıra 7 Nisan 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na 47.000 yeni öğretmen kadrosu ihdas edilmiştir. TBMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 8 Nisan 2015 tarihli Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hakkında Bilgi Notunda ise, 2015 yılı sonuna kadar 35 bin öğretmen ve 2 bin diğer unvanlı personel alımı yapılacağı ifade edilmektedir.


Bu bağlamda;

1) 6637 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre Milli Eğitim Bakanlığı’na 47 bin yeni öğretmen kadrosu ihdas edilmesine ve kamuoyuna da bu şekilde duyurularak beklenti yaratılmasına rağmen, neden 37 bin atama yapılacağı açıklanmıştır? 
2) Kanunla Milli Eğitim Bakanlığı’na 47.000 yeni öğretmen kadrosu ihdas edildiği ancak TBMM Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan Bilgi Notunda 35 bin öğretmen ve 2 bin diğer unvanlı personel alımı yapılacağı ilan edildiği göz önünde bulundurulduğunda, kalan 10 bin öğretmen ne zaman atanacaktır? 
3) Halihazırda 300 binin üzerinde ataması yapılmayan öğretmen olduğu göz önünde bulundurulduğunda kadro imkanları ve ihtiyaç çerçevesinde yıl içinde yeniden atama yapılması planlanmakta mıdır?
4) 2015 Ağustos öğretmen atama kontenjanları branşlara göre dağılım ne zaman açıklanacaktır? “

Günün Diğer Haberleri