37 Bin Öğretmen Ataması Gecikecek Mi?

2015 KPSS ve ÖABT'de yaşanan soru iptalleri Ağustos ayında yapılacağı tahmin edilen öğretmen atamasının ertelenmesi durumunu ortaya çıkarabilir.

ATAMA - 2015-07-30 13:54:50

Atanmayı bekleyen öğretmen adayları, olası 37 bin öğretmen ataması konusunun ertelenmesine sıcak bakmayabilir. ÖSYM tarafından önceki gün yapılan açıklamada, Coğrafya Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği testleri mahkemeye yapılan itirazlar nedeniyle açıklanmazken, 12 soru iptal edilmiş ve 3 sorunun da cevap şıkkının yerleri değiştirilmişti. Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda(KPSS) Coğrafya ve Sosyal Bilimler Öğretmenliği testlerine giren adayların puanlarının bu iki testle ilgili açılan iptal davaları nedeniyle açıklanmaması, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ağustos ayında yapacağı 37 bin öğretmen atamasının eylül ayına ertelenmesine sebep olacak gibi görünüyor.

Ne zaman açıklanacağı konusunda soru işaretleri bulunan Coğrafya ve Sosyal Bilimler Öğretmenliği testleri sebebiyle öğretmen atamalarının gecikmesine kesin gözüyle bakılıyor. ÖSYM, Coğrafya ve Sosyal Bilimler Öğretmenliği  testlerinin sonuçlarının açıklanma zamanı ile ilgili olarak  “Bu iki alanla ilgili değerlendirme işlemi idari yargı kararı sonrasında yapılacaktır” açıklaması yapmıştı. Öte yandan idare mahkemesinde devam eden davanın beklenenden daha hızlı sonuçlanabileceği de belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl torba ile yapılan düzenleme ile sınavlarla ilgili itirazların mahkemelerde “ivedi” olarak karara bağlanması hüküm altına alınmıştı. Buna göre sınav itirazlarının yargı tarafından 45 gün içinde karara bağlaması esas altına alınmıştı.

memurunyeri.com


Günün Diğer Haberleri