HAKSEN: MEMUR TEK SENDİKAYA MAHKUM EDİLMEK İSTENİYOR

ANKARA (ANKA) -Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, “Toplu sözleşme sürecindeki söylemlere bakıldığında kamu görevlilerinin tek sendikaya mahkum edilmek isteniyor” dedi.

SENDİKA - 2015-07-30 13:00:57

3 Ağustos'ta başlayacak toplu sözleşmeye ilişkin yetkili memur konfederasyonun yaklaşımını eleştiren Çivi, “Diğer sendikaların varlığını yok sayan, her şeye tek başına karar vermek isteyen” diye nitelediği anlayışın memurun pazarlık gücünü zayıflattığını söyledi. 

Yetkili memur konfederasyonun toplu sözleşme taleplerini önceki toplu sözleşme görüşmelerinde olduğu gibi gerçeklerden uzak ve popülist olarak değerlendiren Çivi, masaya oturacak sendikaların taleplerini ortaklaştırmasını ve işverene karşı güç birliği yapmalarını istedi.

Halen aylık 20 TL olan toplu sözleşme priminin en çok üyeye sahip konfederasyon üyelerine 40 TL olarak ödenmesi talebinin kamudaki tek sendika oluşturma niyetinin somut bir örneği olduğuna dikkat çeken Çivi, bu talebin toplu sözleşme hükümlerine aykırı olduğunu belirtti. Çivi, “2013 yılında aynı konfederasyonun tek başına imzaladığı toplu sözleşme sonucu 3,5 milyon memur kaybetmeye mahkum edilmiştir” ifadelerini kullandı. (ANKA)

(HND/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri