Eğitimde Sorunlar Bitmiyor Teog'da yeni bir skandal

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir eğitim gündemini Halk Tv'de değerlendirdi

SENDİKA - 2015-07-07 22:44:13

TEOG, geçtiğimiz günlerde geç de olsa açıklandı. Ancak gelen bir haber, TEOG sınavının birçok skandal barındırdığını ortaya koydu. Öğrencilerin bazı derslerinin sisteme girilmediği, ilgi alanlarına göre değil de sisteme göre otomatik okullara atandığı TEOG kafaları karıştırdı. 

Eğitim İş Sendikası Başkanı Veli Demir, bugün Halk TV'deki bir programda TEOG skandalları ile ilgili yorumlarda bulundu. İşte Veli Demir'in TEOG'da yaşanan ilginç gelişmeler ile ilgili açıklamaları.

ÖĞRENCİLER İMAM HATİP LİSELERİNE YÖNLENDİRİYOR

Öğrencilerin erkenden ya da hocaya ya da kocaya yönlendirmeye çalışan bir sistem ile karşı karşıya kaldığımızı söyleyen Demir, TEOG'da son derece hatalı bir altyapı olduğunu söyledi. Sınav odaklı bir eğitim anlayışı ile ilerlemenin zor olduğunu, yarışa dönük bir sistemle gelişim imkansız olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıllarda LGS, sonra OKS olarak geçen bu sınavın şimdiki ismi TEOG ancak kafa hep aynı.

SEÇMELİ DERSLER SİSTEME GİRİLMEDİ Mİ?

Veli Demir geçen günlerde kamuoyuna yansıyan TEOG'a giren öğrencilerin seçmeli ders notlarının sisteme girilmemesi ile ilgili olarak da sistemin altyapı eksikliği yorumunu yaptı. Öğrencilerin başarı ortalamasını ve kazandığı okulları doğrudan etkileyen bu durumun da bir TEOG açığı olduğunu vurguladı. 

1.6 MİLYON ÖĞRENCİNİN KADERİNİ BELİRLİYOR

TEOG sisteminin öğrencileri ilgi alanlarına yönelik, sosyal yaşamlarını ve toplumsal yaşamlarını geliştirecek tahsil hayatına değil de sistemin önerdiği yola iten bir yapıda olmasını eleştiren Veli Demir, bu sistemin sorgulayan değil, biat eden bir nesil yetiştirmeye dönük eğitim sistemi hazırladığını belirtti.

TEOG KALKSIN

Bu sınavın kalkmasının herkes için iyi olacağını belirten Demir, ancak dersanelerin kalkmamasından ötürü TEOG gibi sınavların kalkmasının imkansızlığından yakındı. Dersanelerin kalkmadığını, temel lise adı altında eğitim sistemi içinde yuvalandığını belirten Veli Demir, kesinlikle sınavların kalkması gerektiğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri