DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 12 MÜTERCİM ALACAK

ANKARA(ANKA) - Dışişleri Bakanlığı, merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere “mütercim” unvanlı İngilizceden 5, Fransızcadan 3, Almancadan 2, Arapça ve Rusça dillerinden ise 1’er kişi olmak üzere toplam 12 personel alacak.

RESMİ İLAN - 2015-07-07 15:13:56

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında büro hizmetlerinde çalıştırılmak üzere “mütercim” unvanlı İngilizceden 5, Fransızcadan 3, Almancadan 2, Arapça ve Rusça dillerinden ise 1’er kişi olmak üzere; toplam 12 personel alınacak. Arapça ve Rusça dillerinin herhangi birinden atanması düşünülen adaylar arasından nihai olarak başarılı olacakların sayısının atanacak azami kadro sayısından az olması halinde, buradaki boşluk diğer dillerden sınava girecek adaylar için kullanılacak. Giriş sınavı yazılı ve sözlü aşamalardan oluşacak. Sınavın yazılı aşaması, 28 Ağustos 2015 tarihinde Ankara'da yapılacak.

Sınava katılmaya hak kazananları listesi, Bakanlığın http://www.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden ilan edilecek.  Sınav başvuruları, 20 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak ve 7 Ağustos 2015 tarihinde saat 18.00’de sona erecek. Başvurular, Bakanlığın https://sinav.mfa.gov.tr adresli internet sitesi üzerinden elektronik ortamda ve adaylarca temin edilecek olan e-devlet şifresi ile yapılacak. Sözlü sınav aşamasının sonuçları Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek. (ANKA)

(AR/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri