Milli Eğitim’de neler oluyor?

Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Çanakkale Şubesi dün Truva Atı önünde bir açıklama yaparak, Çanakkale`nin merkez ve ilçelerinde eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekti. Sendikalar adına açıklamayı Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş gerçekleştirdi. Çanakkale eğitiminde yaşanan sorunlarla ilgili Çanakkale Valisi Ahmet Çınar`la görüşmek için randevu talep ettiklerini belirten Mantaş; “Yerel ve ulusal basında yer alan bu konular ile ilgili Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş olarak bir randevu talebiyle görüşmek istenmiştir. Ama Çanakkale Valisi Sayın Çınar bu talebimize bu güne kadar olumlu bir cevap vermemiştir. Daha önce İmam Hatip okullarının evliya yetiştirdiğini basın yolu ile dile getiren Sayın Çınar’ın Çanakkale’de eğitimin dini dernek ve vakıflarca kuşatılmasına sessiz kalmasının sebebi bu mudur?” dedi.

SENDİKA - 2015-07-06 01:24:48

Çanakkale`nin merkez ve ilçelerinde eğitimde yaşanan sorunlarla ilgili eğitim sendikaları dün Truva Atı önünde bir açıklama yaptı. Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim İş Çanakkale Şubesi adına ortak yapılan açıklamayı, Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Mantaş gerçekleştirdi. Cumhuriyet tarihinde bu güne kadar hiçbir zaman devlet kurumları ve özellikle Milli Eğitim`in bu kadar partizanca yönetilmediğini belirten Mantaş; “Siyasi kadroların yönetici olarak atandığı İl ve İlçe Milli eğitim Müdürlükleri son zamanlarda özellikle yaptıkları icraatlarla `Yok Artık` dedirtecek işlere imza atmışlardır. Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, toplumsal uzlaşı aramadan, özellikle sendika ve STK’ların fikirlerine başvurmadan, ilçedeki okullar üzerinde tasarruflarda bulunarak, bazı okulları kapatmak, birleştirmek ve dönüştürmek gibi girişimleri, veli, öğrencileri ve öğretmenleri bile bile mağdur ederek telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Norm fazlası olan öğretmenler, okulundan olan öğrenciler, aile düzeni alt üst olan veliler ve eğitim adına kaybedilmiş yıllar. Bütün bunlar Gelibolu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ben yaptım oldu, ben bilirim gibi yönetememe anlayışının sonucudur. Lapseki İlçesinde boşalan bir okulun yerine apar topar İmam Hatip Ortaokulunun taşınması, binası yıkılan Plevne Ortaokulunun öğrenci, veli ve öğretmenlerinin mağdur edilmesine neden olmuştur. Çanakkale Merkez de deprem riski  var diye boşaltılan  okulların bir yıl geçmesine rağmen yenisinin yapımı için hiç bir faaliyet  olmaması, öğretmen evinin hala kapalı olması,  okul arsalarının birilerine peşkeş çekilmesi şüphesini akıllara getirmektedir” dedi. 

      
“Liselerde Osmanlıca dersini tanıtmak yerine, hilafet övülüyor
Son dönemde bazı dini vakıfların liselerde hilafeti övdüğünü ve siyasi propaganda yaptığını ifade eden Mantaş; “ Çanakkale Savaşları’nın 100` üncü Yıl etkinlikleri kapsamında lise öğrencilerine Enser Vakfı ve Mavi Marmara olayının özendirilerek tanıtılması, bazı dini vakıfların liselerde seçmeli Osmanlıca dersini tanıtmak yerine Hilafeti öven ve siyasi propagandaların yapılması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün dönem sonu seminer çalışmaları için İmam Hatip Okulları öğretmenleri ile diğer okullardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerini İlim Yayma Cemiyetinde toplaması, seminer çalışmalarında siyasal propagandaların yapılarak amacından sapan bir seminer sürecine Çanakkale Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün seyirci kalması eğitim pedagojisi açısından vahim bir durumdur” diye belirtti. 
           
“Randevu talep ettik, cevap alamadık”
Yerel ve ulusal basında yer alan bu konular ile ilgili Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’dan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen ve Eğitim İş olarak bir randevu talebinde bulunduklarını belirten Mantaş; “ Ama Çanakkale Valisi Sayın Çınar bu talebimize bu güne kadar olumlu bir cevap vermemiştir. Daha önce İmam Hatip okullarının evliya yetiştirdiğini basın yolu ile dile getiren Sayın Çınar’ın Çanakkale’de eğitimin dini dernek ve vakıflarca kuşatılmasına sessiz kalmasının sebebi bu mudur?” dedi. 
 
 “Kararlar ve planlamalar yeni hükümet kurulana kadar ertelenmelidir”
Eğitimde yaşanan sorunlara Çanakkale halkının tepkili olduğunu ifade eden Mantaş; “ Çanakkale Valisi Sayın Ahmet Çınar bilmelidir ki, eğitimdeki siyasal kadrolaşmalara, hukuksuz uygulamalara, eğitimin dini dernek ve vakıfların hizmetine sunulmasına, eğitim sendikaları ve Çanakkale halkı tepkilidir. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler tepkilidir. Kamu otoritesini temsil eden Çanakkale Valisi Ahmet Çınar’ı sorumlu   davranmaya ve bu konular ile ilgili sorumlular hakkında yasal işlem yapmaya davet ediyoruz. Ayrıca ülkede yönetim değişikliğinin gündemde olduğu bu dönemde, telafisi mümkün olmayan sonuçların ortaya çıkacağı tercihlerin, kararların ve planlamaların yeni hükümet kuruluncaya kadar ertelenmesini talep ediyoruz” diye belirtti. 
(Tekin Bozkurt)
http://www.canakkaleolay.com/Milli-Egitim-de-neler-oluyor--28894
Günün Diğer Haberleri