Eğitim sendikalarından 'TEOG' tepkisi

Eğitim sendikaları yetkilileri, TEOG sınavında yapılan yanlışlıkları eleştirerek, "Bugüne kadar hangi sınavı doğru yaptılar ki, şimdi yapsınlar" dediler

SENDİKA - 2015-07-06 01:18:18

Eğitim-Sen Şube Başkanı İsmail Yavuz ve Eğitim-İş Şube Başkanı Rüstem Kara, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavında yapılan puanlama hatalarını eleştirdi. Başkanlar, "MEB, bugüne kadar yaptıkları tüm sınavları ellerine yüzlerine bulaştırdı" dediler.

MEB'in yaptığı TEOG sınavı sonrasında hem öğrencilerin hem de velilerin mağdur edildiğini öne süren Yavuz, "MEB, öğrenci ve velileri yakından ilgilendiren sınavlarda skandallara imza atmayı sürdürüyor. Bakanlığın öğrencileri mağdur etmesinin son örneği TEOG sınavında yaşandı. TEOG’da yanlış soru yüzünden geciktirilen açıklamanın ardından din dersinden muaf olan azınlık öğrencilerinin puanlarının da bu dersten sınava girmiş ve '0' almış gibi hesaplandığı ortaya çıkması bu sınavın nasıl yapıldığını göstermektedir" diye konuştu.

İMAM HATİPLERE 
ÖĞRENCİ KAYDIRIYORLAR

TEOG sonuçlarının açıklanması ile öğrencilerin okullara yerleştirilmesi sürecinin geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yılda çok ciddi sorunları gündeme getireceğini öne süren Yavuz,  "Sendika olarak bu olaya daha önce dikkat çekmiştik. Şimdi, düşük puan alan ya da tercih yapmayan öğrenciler zorunlu olarak özel liselere, imam hatip liselerine ve meslek liselerine yerleştirilecek ya da açık liseye kayıt yaptırmak zorunda kalarak örgün eğitimin dışına itilecek" şeklinde konuştu.
    
BUNU HEP YAPIYORLAR

Bazı okulların öğrencilerinin TEOG sınavının sonuçlarının Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olmaları nedeni ile yanlış hesaplandığının ortaya çıktığını belirten Kara, "Daha önceki yıllarda da bu hatalı sorular nedeniyle yeniden puan hesaplama olayları yaşandı. Elbette soruları hazırlayıp son şeklini verenlerin hatasını hiç bir gerekçe örtemez. Ancak bu sınavlar sisteminde köklü bir değişiklik yapma zamanı geldi" ifadelerinde bulundu.

AKSAKLIKLAR
SİSTEMİN SORUNUDUR

"Yaşanan aksaklıklar sınav sistemin bir sonucudur" diyen Kara, "En iyi okul yaşadığımız semtin okuludur. Her öğrenci burada yeteneklerini ortaya çıkaracak eğitim olanaklarına sahip olmalı. Eğitim sistemimizi içine düştüğü bu çıkmazdan kurtaracak eğitim politikaları bir an önce yeni hükümetin birinci gündem maddesi olmalıdır" açıklamalarında bulundu. 

Ercan ONUK

http://www.hedefhalk.com/egitim-sendikalarindan-teog-tepkisi-605127h.htm

Günün Diğer Haberleri