SENDİKAL MÜCADELE ADINA ÖNEMLİ BİR HUKUKİ KAZANIM DAHA

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasından yapılan açıklama

SENDİKA - 2015-07-02 16:19:17

Soma’da yaşanan katliama demokratik tepkimizi göstermek amacıyla Sendikamızca alınan karar doğrultusunda, 15.05.2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “1 günlük iş bırakma” eylemine katılan Yozgat Bozok Üniversitesi’nde çalışan üyemize, disiplin cezası olarak “uyarma cezası” tesis edilmişti.

Cezanın iptali için açtığımız davada Yozgat İdare Mahkemesi, verilen cezanın, örgütlenme özgürlüğünün ihlali anlamına geleceği ve sendikal faaliyet kapsamında gerçekleşen eylemlere disiplin cezası verilemeyeceği gerekçesiyle söz konusu cezanın iptali yönünde karar vermiştir.

Örgütlenme hürriyeti ve sendikal haklar bakımından son derece önemli bir hukuksal kazanım olarak gördüğümüz mahkeme kararının, benzeri uygulamalarla baskıcı ve hukuk tanımaz işlemleri sürdürmekte ısrarcı olan idari amirler tarafından özenle dikkate alınmasını umuyoruz.

Bu kapsamda örgütlenme özgürlüğü ve dayanışma bilincini yok sayan bu tür girişimlere karşı yorulmaksızın mücadelemizi sürdüreceğimizin, kamu çalışanlarının hak ve menfaatleri adına giriştiğimiz onur savaşını sonuna kadar götürmekte kararlı olduğumuzun bilinmesini temenni ediyoruz.

İlgili karar için

Günün Diğer Haberleri