Sivas'tan Gezi'ye Bu Tarih Bizim Sivas'ı Unutmadık, Unutturmayacağız!

Birleşik Kamu İş Konfederasyonunun "Sivas'tan Gezi'ye Bu Tarih Bizim Sivas'ı Unutmadık, Unutturmayacağız!" başlıklı basın açıklaması

SENDİKA - 2015-07-01 15:10:38

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas’ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nde gericiler tarafından insanlığın gözü önünde 33 yurtsever, ilerici, aydın insanımız ve 2 otel çalışanı yanarak ya da dumandan boğularak vahşice katledildi. 

Tarihimize kara bir leke olarak geçen bu katliamın 33 olan sanığı da 13 Mart 2012 tarihinde AKP iktidarı tarafından zaman aşımından aklanmıştır. Hatta başbakan Tayyip Erdoğan, bu karar için”hayırlı olsun” diyerek memnuniyetini dile getirmişti. Bu yetmiyormuş gibi, katliam sanıklarının avukatlığını yapan ve AKP tarafından milletvekili yapılarak ödüllendirilen AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık, katliamdan 19 yıl sonra, meclis kürsüsünden; “Madımak’ta ölenler kadar sanıklar da masumdu”diyerek, AKP zihniyetinin gerçek gerici yüzünü bir kez daha göstermiştir.

12 Eylül faşizmi öncesi Kahramanmaraş'ta ve Çorum'da kontr-gerilla eliyle oynanan, din, mezhep ve etnik kimlik farklılıklarını körükleyerek halkı birbirine kırdırma oyunu Sivas'ta da sahneye konulmuştur. Aradan geçen onca zamana rağmen, AKP’nin 13 yıldır ülkeyi tek başına yönetmesi ve ülkemizi adım adım ortacağ karanlığına götürmesi, ülkemizde Sivas katliamını yaratan koşulların henüz ortadan kalkmadığını, Sivas olaylarından gerekli dersin çıkarılamadığını göstermektedir. 

Bugün Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın katillerini koruyanlar ile Sivas katliamını yaptıran ve katillerini koruyan zihniyet aynıdır. 

O gün Sivas’ta aydınlarımızı diri diri yakanların “Cumhuriyet, Sivas’ta kuruldu, Sivas’ta yıkacağız”sloganlarının atılması hiç de tesadüf değildir. İşte bu nedenle Atatürk'e ve Cumhuriyet devrimlerine saldıranlara inat, Atatürk'e ve Cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz ve Sivas'ında Maraş'ında Çorum’un da hesabını soracağız. 

1993 yılında Sivas'ta diri diri yakılanların ateşi, 22 yıldır yüreklerimizde yanmaya devam ediyor. Yakanları da "AK"layanları da unutmadık, unutturmayacağız!

SİVAS’IN IŞIĞI SÖNMEYECEK!
YAKANLARIDA “AK”LAYANLARI DA UNUTMAYACAĞIZ!
SİVAS’IN, MARAŞ’IN, ÇORUM’UN HESABINI SORACAĞIZ! 

Günün Diğer Haberleri