Tahsin Tarhan, Okul Müdürleri Hakkında Soru Önergesi Verdi

Danıştay'ın verdiği karara rağmen görevlerine iade edilmeyen okul müdürleri hakkında Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verildi.

EĞİTİM - 2015-06-28 22:47:06

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, görevlerinden alınan binlerce okul müdürünün göreve iade edilmemesi hakkında, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcıtarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.

Mahkeme Kararı Uygulanmıyor

Okullarda büyük bir yönetim karmaşası yaşandığını belirten Tarhan, hem halen görevde bulunan hem de görevden alınan binlerce okul müdürünü ilgilendiren mahkeme hararının uygulanmadığını söyledi. 

Tarhan tarafından Milli Eğitim BakanıNabi Avcı tarafından yanıtlanmak üzere verilen önergede, "Yargı kararı apaçık ortadayken, bunun uygulanmaması hukukun üstünlüğü ve hukuk devletiyle nasıl bağdaşır?" diye soruldu.

Hiç Bir Ölçüt ve Duyuru Yok

Danıştay tarafından "hiçbir ölçüt ve duyuruya yer verilmeden" yapılan atamaların hukuksuz olduğunu, binlerce okul yöneticisinin nesnel bir dayanak olmaksızın görevden alınarak mülakatlar yerlerine atama yapıldığını belirten Tarhan, Danıştay’ın durdurma kararının ardından görevden alınan okul müdürlerinin durumlarında herhangi bir değişiklik olmadığını da vurguladı.

http://www.sendikahaberleri.com/Tahsin_Tarhan_Okul_Mudurleri_Hakkinda_Soru_onergesi_Verdi/Detay/17172

Günün Diğer Haberleri