İSMAİL HAKKI TONGUǒU MEZARI BAŞINDA ANDIK

Egitim İş Cumhuriyetin ilk yıllarında Anadolu’da okuma yazma düzeyini arttırmak için kurulan Köy Enstitüleri’nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç’u, ölümünün 55. yıl dönümünde mezarı başında andı.

SENDİKA - 2015-06-27 20:50:38

Cumhuriyet’in ilk yıllarında Anadolu’da okuma yazma düzeyini arttırmak için kurulan Köy Enstitüleri’nin mimarı İsmail Hakkı Tonguç’u, ölümünün 55. yıl dönümünde mezarı başında andık.
 
Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı öncülüğünde düzenlenen anma törenine Genel Başkanımız Veli Demir, Konfederasyonumuz Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, Genel Sekreter Mücahit Dede, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı, Dr. Niyazi Altunya  ve öğretmenler katıldı.
 
 “KÖY ENSTİTÜLERİNİN MİMARLARINDAN BİRİ”
 
Genel Başkanımız Veli Demir de,  İsmail Hakkı Tonguç’un,  Cumhuriyetin eğitim sisteminin ustalarından ve Köy Enstitüleri’nin mimarlarından olduğunu kaydederek, “Anadolu’da okul denince kaf dağı kadar uzaklık akıllara gelirdi. İsmail Hakkı Tonguç, Türkiye’deki kırsal, yoksul halk çocuklarının ayağına okulları getiren Cumhuriyetin en önemli aydınlanma mimarlarından biridir. Cumhuriyetin öğretmenleri olarak İsmali Hakkı Tonguç’un yolundan yürümeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Günün Diğer Haberleri