Eğitim İş: 'Atamalar Liyakate Göre Değil Sendikaya Göre Yapılıyor'

Balıkesir'de bir lisede müdür yardımcısıyken 4 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 40 ay hapis cezasına çarptırılıp, cezası ertelenen A.D.'ye müdürlük mülakatında 96 puan verilerek başka bir okula müdür olarak atanmasına sendikalardan tepkiler sürüyor.

SENDİKA - 2015-06-24 16:39:56

Verilen kararın hukuka olan güveni sarstığını belirten Eğitim İş Balıkesir şube yöneticisi Mustafa Demirel, "Bu olan bizim Milli Eğitim anlayışımızdan saptığımızın da göstergesidir. Çünkü okul müdürleri atanırken liyakate değil sadakate bakılarak atama yapılıyor. Bu insanların ataması yapılırken objektif bir değerlendirme yapılmış olsaydı bugün bu durumlarla karşı karşıya kalmayacaktık" dedi.

MEB'den Açıklama Bekliyoruz

Hakkında dava devam eden birinin başka bir okula 96 puan verilerek müdür olarak atanmasını eleştiren Eğitim İş Bursa şube başkanı Yakup Tekin Efe, "Burada hukuki bir durum olmadığını düşünüyoruz. Bunun Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından göz önünde bulundurulup, bir açıklama yapılmasını bekliyoruz. Bu olay yönetici atamalarının kişilerin yeterliliklerine göre değil,Sendikalarına göre yapıldığını açıkça gösteriyor. Yönetici atamalarında verilen puanlar hukuki değil. Bunun hukuki olmadığı daha sonra da ortaya çıktı. Zaten Danıştay’ın verdiği kararla yönetici atamaları iptal edildi. " diye konuştu.

Benzer Bir Suça 22 Yıl Hapis Verilmişti

Mahkemede alınan kararla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü’nün idari bir soruşturma yapmış olması gerektiğini belirten Sendika yöneticisi Mustafa Demirel, "Adliyeye yansımış bir konu hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün idari bir soruşturma yaptığına dair bir açıklaması yok. Yönetmelik gereği ilgili fiilden sonraki 1 ay içerisinde idari soruşturma açılması şartı var. Bu soruşturma hakkında Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılması lazım. Ceza aldıysa 96 puanlık bir değerlendirme neye göre yapıldı? Bunların hepsinin açıklanması gerekiyor. Ayrıca benzer suçtan yargılanan başka bir eğitimci 22 yıl ceza almış durumda. Benzer iki davada birine 22 yıl ceza verilerek diğerine neredeyse ödül verilmiş olması hukuka olan güvenin de zedelenmesine yol açmaktadır" dedi.

Günün Diğer Haberleri