Son Tango Cevahir-2 Sahnesi'nde Tiyatro Severlerle Buluşuyor

Son Tango Cevahir-2 Sahnesi'nde Tiyatro Severlerle Buluşuyor

KÜLTÜR&SANAT - 2013-11-20 15:50:34

Arjantin'de askeri yönetim altında mücadelesini ve aşkını sürdürmeye çalışan insanların yaşamının anlatıldığı Son Tango isimli oyun 26 Kasım 13 Aralık tarihleri arasında Cevahir-2 Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Oyun 7-28-29 Aralık tarihlerinde de Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi Sahne'sinde sahnelenecek. İSTANBUL ((ANKA)-Ekim 2013'te Cevahir-2 sahnesinde prömiyer yapan ve Arjantin'de askeri yönetim altında mücadelesini ve aşkını sürdürmeye çalışan insanların yaşamının anlatıldığı Son Tango isimli oyun 26 Kasım 13 Aralık tarihleri arasında Cevahir-2 Sahnesi'nde tiyatro severlerle buluşacak. Oyun 7-28-29 Aralık tarihlerinde de Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezi Sahne'sinde sahnelenecek.
Özcan Özer'in yazdığı "Son Tango" adlı oyunun yönetmenliğini Murat Sarı yaparken, oyunun dekor tasarımı Murat Gülmez'e, kostüm tasarımı Akın Tezer Tunalı'ya, ışık tasarımı Ayhan Güldağları'na ait. Oyunun müzikleri Cem İdiz tarafından yazılırken, koreografisi de Tanju Yıldırım tarafından gerçekleştirildi. Oyunda, Zeliha Güney, Metin Beyen, Barış Bağcı, Engin Delice, Ali Çelik, Selin Tekman, Murat Kapu, Arif Burak Yılmaz, Mert Sezgin, Hazal Erdal, Sedat Savtak, Hilal Kuvvet, Kerim Altınbaşak, Ayşe Günyüz, Köksal Ünal, Aslı İktu, Güzide Arslan, Tuğba Özoğlu, Lalizer Kemaloğlu, Nihal Usanmaz, Onur Ertaman, Hande Gençörnek, Sencer Çakal, Alper Aksoy, Görkem Koyuncu, Büşra Güni, Eda Şahin, Taner Şavşat, Devrim Sarıca isimli sanatçılar rol alıyor. Orkestrada ise Müge Öznalcı, Hande Gençörnek, Edward Aris Görkem Koyuncu, Onur Ertaman bulunuyor.
Arjantin'de askeri yönetim altında mücadelesini ve aşkını sürdürmeye çalışan insanların yaşamının anlatıldığı Son Tango'da, Maria ve Pedro'nun aşkı, Jose'nin araya girmesiyle yaralanır. Maria Jose'yle evlenir ancak Pedro'yla aşkları bitmez. Çekilen acıların sebebi insanın yaptığı hatalar mıdır yoksa kader mi? Bir aşk kaç yalpalamaya ve depreme dayanabilir? Son Tango, dansın ve aşkın karakterini ruhunun derinliklerinde taşıyan bir oyun olarak niteleniyor.(ANKA)
(NÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri