GÖNÜLDEN GÖLÜNE ANADOLU’ GÖSTERİSİ BÜYÜLEDİ

ANKARA (ANKA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Folklor Müzik ve Gençlik Topluluğu (FOMGET), yıl sonu gösterisi düzenledi.

KÜLTÜR&SANAT - 2015-06-20 20:24:32

Yurt içi ve yurt dışında Ankara’yı temsil eden ve aldığı ödüllerle ülkemizi gururlandıran FOMGET, ‘21. Yıl Sonu Halk Oyunları Gösterisi’ ile Başkentlileri büyüledi.

FOMGET'e bağlı çocuk, genç ve 35 yaş üzeri farklı mesleklere sahip kişilerden oluşan toplam 260 dansçı, Akdeniz’den Karadeniz’e, Ege’den İç Anadolu’ya, Güneydoğu’dan Balkanlara kadar birbirinden farklı yörelere ait halk danslarını büyük bir disiplin, uyum ve estetik içinde sergileyerek, hem coştu hem de coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Parkı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen FOMGET’in ‘Gönülden Gönüle Anadolu’ konulu gösterisine, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Büşra Aldoğan, dansçıların yakınları ile çok sayıda Başkentli katıldı.

Programda, Türk folkloruna emek vermiş, folklorun sevilmesine büyük katkı sağlamış Dr. Basri Öngel adına da ödüller verildi.

Birbirinden hareketli figürlerle Anadolu’nun tüm renklerinin, her yaştan dansçının aynı anda sergilemesine, salondakiler coşkulu alkışlarla eşlik ederek, beğenilerini gösterdi.

FOMGET Sanat Yönetmeni Taner Bozkuş, Türk kültürünün bir parçası olan halk danslarına gönül veren folklor gruplarının zor şartlarda faaliyetlerini sürdürmeye çalıştığını ifade ederek, “Biliyoruz ki tüm gruplar FOMGET kadar şanslı değil. Halk danslarının gelecek nesillere taşınması içim mutlaka yerel yönetimler tarafından desteklenmesi gerekiyor” dedi.

FOMGET’in başarılarında en büyük payın Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin olduğunu ifade eden Bozkuş, “Çalışmalarımız için yer tahsisinden kostümümüze kadar her türlü ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Hiçbir yardımı esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi sayesinde yurt içinde ve yurt dışında çok önemli başarılara elde ediyoruz" diye konuştu.  (ANKA)

(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri