GRUP YORUM’DAN “RUHİ SU” ALBÜMÜ: ŞARKILARI “YORUMCA” DÜZENLEDİK

ANKARA (ANKA) - Grup Yorum’un “Dünden Yarına Ustalarımız/Ruhi Su” albümü çıktı. Grup Yorum Elemanı Cihan Keşkek, “Bu albümde Ruhi Su şarkılarını Ruhi Su gibi okumadık. Biz Yorumca düzenledik, öyle okuduk” dedi.

KÜLTÜR&SANAT - 2015-06-04 23:42:45

Keşkek, bugün çıkan ve 19 şarkı bulunan “Dünden Yarına Ustalarımız/Ruhi Su” albümüne ilişkin ANKA’ya yaptığı açıklamada, “ustaların eserlerini yeniden düzenleyip yeni nesillere taşımak” gibi bir düşüncenin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Amacımız, aynı zamanda devrimci ozan geleneğine, yani geçmişimize sahip çıkmaktı. Ruhi Su ile başladık. Cem Karaca, Mahsuni Şerif gibi ustalarla devam edecek bu süreç. Eksikleriyle, güzellikleriyle bu ülke topraklarında, bu halk için ürettiler. Halkın sanatçısı oldular. Değerlerimize sahip çıkmak önemli. Yeni nesillerin de bu ustalarımızı ürettiği ilerici, devrimci eserlerle tanıması gerekiyor. Biz, sanatçıların daha çok bu yanını öne çıkaracağız. Bu albümde Ruhi Su şarkılarını, Ruhi Su gibi okumadık. Biz Yorumca düzenledik, öyle okuduk. Ruhi Su’nun ürettiği besteler var, yazdığı şiirlerden yapılmış besteler ve çok okuduğu bazı eserler var. Mahsus Mahal, Ellerinde Pankartlar, Almanya Acı Vatan, Onbeşlere Ağıt, Drama Köprüsü gibi türkülere yer verdik. Albümde bazı sanatçı dostlarımız da bize eşlik etti.” (ANKA)

(AYÇ/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri