NAZIM HIKMET MEMLEKET

İZMİR (ANKA) - Türk ve dünya şiirinin unutulmaz ismi Nazım Hikmet, ölümünün 52. yıldönümünde, Karşıyaka’da sanat dolu bir geceyle anıldı. Ünlü sanatçı Altan Gördüm, Şair Namık Kuyumcu ve Müzisyen Haluk Çetin salonu dolduran bini aşkın Karşıyakalı’ya duygu dolu anlar yaşattı.

KÜLTÜR&SANAT - 2015-06-04 23:41:31

ŞARKILAR ŞİİRLER-

Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen “Nazım Hikmet Memleket” başlıklı etkinlik, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Doğum günü olan 15 Ocak’ta, Girne Caddesi üzerinde dev bir Nazım Hikmet Heykeli açan Karşıyaka Belediyesi, Usta Şairi, ölüm yıl dönümünde de şiirler ve şarkılarla andı.

-DUYGU SELİ YAŞANDI-

Ünlü Sanatçı Altan Gördüm, Şair Namık Kuyumcu ve Müzisyen Haluk Çetin’in katıldığı geceyi yaklaşık bin kişi izledi. Dünya Şairi Nazım Hikmet’in en güzel eserleri seslendirildi. Nazım’ın şiirlerinden bestelenen şarkılar da salonda bulunanlara duygusal bir gece yaşattı.

 -“KRİTİK BİR SÜREÇ YAŞIYORUZ”-

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Nazım Hikmet vatanseverliği ile, aşklarıyla, umutsuzluğa umut olan bir dünya şairidir. “Haziran’da ölmek zor” demiştir ve gerçekten de Haziran ayında Nazım’la birlikte onlarca aydınımızı ve gencimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsü içimizde yaradır. Türkiye çok kritik bir süreçten geçiyor. Sanatın içinin boşaltıldığı, toplumun ekran karşısında hipnoz edildiği bir yönetim zihniyetini kabul edemeyiz. Bizlere bırakılan mirası, geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız” dedi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri