BAŞBAKANLIK, BAŞBAKAN YARDIMCILIĞI VE 8 BAKANLIĞA ATAMALAR

ANKARA (ANKA) - Başbakanlık ile Başbakan Yardımcılığı, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, İçişleri, Kalkınma, Orman ve Su İşleri ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarına Ait Atama Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

RESMİ İLAN - 2015-06-06 15:21:57

Buna göre, Diyarbakır İl Müftülüğüne Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşliyen, Afyonkarahisar İl Müftülüğüne Şükrü Kabukçu ve Başbakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığına Mehmet Abdulhalim Türkkanı atandı.

Hazine Müsteşarlığı Sigorta Denetleme Kurulu Başkanlığı Sigorta Denetleme Uzmanlığına, Sigorta Denetleme Uzman Yardımcısı Seda Ardıç’ın atanmasına karar verildi.

Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Hukuk Genel Müdür Yardımcılığına Burcu Çevik’in atanması uygun görüldü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türkiye Petrolleri A.O. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine, aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Serdal Azarsız’ın Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğine de Mehmet Tombul’un atanması kararlaştırıldı.

-GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI’NA ATAMALAR-

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Akif Okur, Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Muhammet Ecevit Carti, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Nesrin Erdoğan, Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Hakan Dulkadiroğlu, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Huzeyfe Yılmaz, Bakanlık Müşavirliğine Faruk Çaykara, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Özgül, Spor Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Ömer Altunsoy ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne Sinan Aksu getirildi.

-GÜMRÜK, İÇİŞLERİ, KALKINMA, ORMAN VE ULAŞTIRMA BAKANLIKLARINA ATAMALAR-

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakanlık Müşavirliğine, Zeliha Önümlü atandı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına 1. Hukuk Müşaviri Mehmet Akdeniz atanırken, Giresun Vali Yardımcılığına da Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz getirildi.

Balıkesir Vali Yardımcılığına Mülkiye Başmüfettişi Mustafa Üçkuyu’nun, Denizli Vali Yardımcılığına Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Canoğlu’nun ve Nevşehir Vali Yardımcılığına da Mülkiye Müfettişi Halil Berk’in atanmaları uygun görüldü.

Kalkınma Bakanlığı Bakanlık Müşavirliklerine İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Abdüllatif Tuna ile Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Özer’in atanmasına karar verildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne Hüseyin Dinçer’in atanması, Bakanlık Müfettişi Alpaslan Altıkat’ın da başka bir göreve atanmak üzere bu görevinden alınması uygun bulundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığına Murat Kavak’ın atanmasına da karar verildi. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Günün Diğer Haberleri