MESLEKİ ÇALIŞMALAR TATİL ADRESLERİNDE YAPILABİLMELİDİR

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN YAPILAN AÇIKLAMA:

- - Kategorilenmemiş - 2015-05-30 22:52:16

26.07.2014 tarih ve 29072 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan MEB Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin “Öğretmenlerin mesleki çalışmaları” başlıklı;

38. Maddesinde köy ve beldelerde görevli okul öncesi eğitimi öğretmenleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda görevli öğretmenlerin, derslerin kesiminden 1 Temmuza kadar yapılacak meslekî çalışmalarını yaz tatilini geçirecekleri yerdeki bir ilkokulda yapabileceklerine ilişkin herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir. Ancak, önceki yıllarda yapılan bu uygulamanın devam ettirilmemesi öğretmenlerimizin mağduriyet yaşamalarına neden olacaktır.

Köy ve beldelerde görevli okul öncesi eğitimi öğretmenleri ile birleştirilmiş sınıflı ilkokullarda görevli öğretmenlerin, derslerin kesiminden 1 Temmuz 2015 tarihine kadar yapılacak meslekî çalışmalarını yaz tatilini geçirecekleri yerdeki bir ilkokulda yapabilmelerinin sağlanması ile ilgili kurumlara talimat gönderilmesi ve kamuoyuna duyurulması  hususunda, Türk Eğitim-Sen olarak Bakanlığa yazılı başvuruda bulunduk.

             

İlgili yazımız için tıklayınız

Günün Diğer Haberleri