ÖNEMLİ OLAN YETKİLİ DEĞİL, ETKİLİ SENDİKA OLABİLMEKTİR.

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Basın açıklaması

SENDİKA - 2015-05-29 12:36:01

Bilindiği üzere 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunun "Yetki" başlıklı 30 uncu maddesinin (a) bendinde;  sayı ve yetki tespiti için yapılacak olan Toplantı her yıl 15 Mayıs tarihinden sonra beş iş günü içerisinde kurumca belirlenerek sendikalara bildirilen yer ve günde yapılır der. İlimizde de bu toplantı yapıldı ve sendikaların sayıları tespit edildi.

Bizler Eğitim iş sendikası olarak dürüst, seviyeli ve eğitim çalışanlarına doğdu sendikacılığı anlatarak, örgütlü olma bilincini aşılama gayreti ile bu yıl ki çalışmalarımızı tamamladık.

Bazı sendikaların yaptığı gibi 1 aylığına bize geçin yetkiyi alalım söylemleri ile öğretmenlerimizi aldatmadık, üye ticareti yapmadık, ikna odaları kurup kimseye baskı yapmadık.

Eğitim İş; Atatürk ve Cumhuriyeti özümsemiş bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumayı kendine ilke edinmiştir ve çalışmalarını bu çerçevede sürdürmektedir. 

İlimizde yapılan sayı tespitleri sonucu ildeki yetkiyi kaybeden bir sendika yenilgisine kılıf arayarak kirli bir ittifaktan bahsetmektedir. Öncelikle Eğitim İş in kimseye verilmiş bir sözü ve hiçbir sendika ile ittifakı yoktur. Sendikal haklar ve kazanımlar dışında hiçbir kurum veya sendika ile birinin lehine veya aleyhine olacak bir anlaşma ve yapmaz. Bunu sendikal ahlak çerçevesinde reddeder.

Bu kirli ittifaktan bahsedenlerin yetki toplantısı öncesinde kimleri aradığı ve arattığı tarafımızca bilinmektedir. Kendilerine verilen cevaplar hoşlarına gitmediği ve yetkiyi kaybettikleri için şimdi sağa sola çamur atma gayreti içindedirler.

Yetki için varını yoğunu koyan üye yazmak için her türlü yola başvuran bu arkadaşlar yetkiyi kaybettikten sonra yenilgiyi hazmedememiş olsa gerek yetki; “zaten sadece banka promosyonculuğundan öteye bir işe yaramıyor” demişlerdir.

Ne yazık ki sendikacılık adına bir şey üretememiş olan sendikalar sadece üye sayılarını arttırma çabası içinde olmuşlardır.

Eğitim iş yanlışları anlatarak dürüst ilkeli sendikacılığından ödün vermeyerek yetkili değil etkili sendika olarak yoluna devam edecektir.

Irkçılığa, Bölücülüğe, Gericiliğe karşı Yaşasın Eğitim İş

 

 

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Adına

  Bilal ŞENER

 

Günün Diğer Haberleri