Nöbet Tutan Öğretmene, 1'i Bıçaklı 5 Kişi Saldırdı: 2 Öğretmen Yaralı

Öğretmenlerin yaşadığı şiddet ve darp olayları bitmek bilmiyor. Bu sefer de Erzincan’da Ziya Gökalp İlkokulu'na gelen biri bıçaklı 5 kişi, öğretmen ve hizmetlilere saldırdı.

EĞİTİM - 2015-05-28 23:29:51

Öğretmenlerin yaşadığı şiddet ve darp olayları bitmek bilmiyor. Bu sefer de Erzincan’da Ziya Gökalp İlkokulu'na gelen biri bıçaklı 5 kişi, öğretmen ve hizmetlilere saldırdı. Kameralara yansıyan saldırı görüntüleri dehşet vericiydi. Saldırı Sonucu 2 Öğretmen Yaralandı. Öğretmenlerden birine 5 gün, diğerine ise 10 gün iş göremezlik raporu verildi.

Nöbet Tutan Öğretmene Saldırı

27 Mayıs tarihinde Ziya Gökalp İlkokulu'nda meydana gelen olayda, iddiaya göre okul bahçesinde ana sınıfında okuyan bir öğrenci oyun oynarken düştü. O esnada bahçede nöbet tutan öğretmen çocuğu kolundan tutup kaldırırken çocuğun annesi olaya müdahale etti. Öğretmen ile anne arasında yaşanan tartışmanın ardından1'i bıçaklı 5 kişi okulu bastı. İlk olarak okulun hizmetli personeli M.İ. ile O.S. darp eden saldırganlar okul idarecileri İ.P., İ.B. ile öğretmenler E.A. ve E.E.'ye hakaretlerde bulundu.

Okul idaresinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polisler saldırganları yakalayarak gözaltına aldı.

Olayda sınıf öğretmeni E.A. 10 gün, hizmetliler M.İ. ile O.S. 5'er gün iş göremez raporu aldılar.

Güvenlik kamerasına yansıyan dehşet anlarında saldırıyı gerçekleştiren şahıslar okula girdiğinde öğrenci ve velilerin korkarak kaçışmaları ve güvenlik güçlerinin yaşadığı zorluk görünüyor.

Gıyasettin Kıran'ın Akrabası Olduğu iddiası

Olayla ilgili ortaya atılan iddialardan biri de saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Ak Parti milletvekili aday adayı olan Gıyasettin Kıran’ın akrabaları olduğu yönünde. Kıran’ın akrabalarına tepki göstererek birine tokat attığı güvenlik kameralarına yansıdı. 

Sendikalar Okullarda Şiddete Tepkili

Olayı duyan Sendika üyeleri bir araya gelerek okulda yaşanan bu şiddet olayına tepki gösterdiler. Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen, Aktif Eğitim Sen, Eğitim İş Sendikalarının temsilcileri okul önünde bir basın açıklaması düzenlediler.

Türk Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Kemal Kütük, "Gün geçmiyor ki okullarımızda bu tür öğretmene şiddet olayları yaşanmıyor. Tek derdi öğrencilerimize bir şeyler öğretmek olan öğretmenlerimize yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, hizmetlilerimiz ve okul idarecilerimizin hiçbirinin can güvenliği kalmamıştır. Hatta öğrencilerimizin de artık can güvenliği yoktur. Eline sopa alan, eline bıçak alan, eline silah alan okullara saldırmaktadır. Bu anlamda yetkilileri görece davet ediyoruz. Ayrıca bu kişiler hakkında yasal işlem yapılmasını, ilgili kişilerin en ağır cezalara çarptırılmasını ve görüntülerin özellikle yayınlanmasını istiyoruz. Tüm eğitim camiamıza geçmiş olsun diyorum. Böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi.

Eğitim Bir Sen Erzincan Şube Başkanı Nebi Gül ise "Biz eğitim çalışanlarına saldırılar ile gündeme gelmek istemiyoruz. Çocuklarımıza verdiğimiz değerlerimizi bu saatten sonra büyüklere vermenin çalışmasını başlatmamız gerekiyor. Maalesef büyüklerimizde hoşgörü, sabır gibi değerler eksik kalmış. Trafikte korna çaldı diye arabayı durdurup levye ile bir insanı öldürenin, okuldaki öğrencilere çok özverili şekilde çalışan arkadaşlarımıza, toprakta oynayan bir çocuğu kaldırana saldıracak kadar değersizleşmiş olmasını kınıyorum." şeklinde konuştu.

Aktif Eğitim Sen Erzincan Şube Başkanı Recep Bali de şunları söyledi: "Eğitim camiasının tüm Sendikaları olarak olayı kınamak için buradayız. Son günlerde Türkiye’nin değişik şehirlerinde bununla ilgili üzücü olaylar yaşanıyor. Bu olaylar son bulmalıdır. Burada öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gözü önünde bıçaklı bir saldırı olması, çok acı neticeler verebilirdi. Sonucun bu kadar vahim olmaması bizi sevindiriyor. Bunu kınıyoruz."

Günün Diğer Haberleri