ŞİMDİ EĞİTİM İŞ ZAMANI

Eğitim İş Bilecik Temsilciliği Başkanı Fikret Turan basın açıklamasında şunları kaydetti

SENDİKA - 2015-05-28 21:09:24

EĞİTİM-İŞ BİLECİK İL TEMSİLCİLİĞİNDEN
BASINA VE KAMUOYUNA

ŞİMDİ EĞİTİM-İŞ ZAMANI

17 Ekim 2005 yılında kurulan sendikamız EĞİTİM-İŞ, 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılan eğitim sendikalarını belirleme tutanaklarına göre çok sayıdaki eğitim sendikası arasında ülke genelinde dördüncü, Bilecik ilimiz genelinde de üçüncü büyük sendika olmuştur. Siyasi iktidarın yarattığı korku imparatorluğuna, demokratik ve adil olmayan siyasi uygulamalara, eğitimde yaşatılan taraflı davranışlara ve eğitim iş kolunda bir sendikadan yana taraf olunmasına karşın sendikamıza üye olmak ve üye kalmak suretiyle bizlerle birlikte Vatan-Cumhuriyet-Emek mücadelesine katılan ve dik duruş gösteren üyelerimize teşekkür ediyor; şükranlarımızı sunuyoruz.
Sendikamız EĞİTİM-İŞ, sendikal kulvarda yeni olmasına karşın, Ayvalık, Burhaniye, Büyükçekmece, Lüleburgaz, Tire gibi kimi ilçelerimizde sendikal yarışı birincilikle tamamlamıştır. Ülkemizin tüm il ve ilçelerinde EĞİTİM-İŞ örgütleri, tüm eğitim ve bilim işgörenlerini örgütlemek ve birleştirmek için çalışmalarını büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir.
Bizler de önümüzdeki yıllarda sendikamız EĞİTİM-İŞ'i BİLECİK ilimizde birinci sendika yapmak için kolları sıvamış bulunmaktayız.
EĞİTİM-İŞ, her yerde birinciliği hak etmektedir.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; vatanımıza, ulus ve üniter devlet yapımıza, ulusal birliğimize, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve devrimlerine kararlı bir şekilde sahip çıkmaktadır.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; ulusal-laik-çağdaş-demokratik-kamusal-parasız eğitimi savunmaktadır.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; emek eksenli mücadele yürütmektedir.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; eğitim ve bilim işgörenlerini etnik-mezhep-siyasi düşünce ayrımı yapmaksızın kucaklar ve birleştirir.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; örgütsel bağımsızlığa inanır ve bunun gereği olarak hiçbir odaktan icazet almaz.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; öğretmen örgütçülüğü tarihinden deneyimler çıkartarak doğru sendikal anlayışlar geliştirmiş ve uygulamaya koymuştur.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; kuruluşundan bu yana güçlü hukuk bürosuyla siyasi iktidarın eğitim ve bilim işgörenlerine, işçi sınıfına ve ulusumuza karşı uyguladığı haksız ve hukuksuz politikalara karşı mücadele edegelmiştir.
Çünkü EĞİTİM-İŞ; emek güçleriyle birlikte emekçilerin özlük hakları için çetin mücadelelerden kaçınmamaktadır.
Şimdi EĞİTİM-İŞ zamanıdır. Bilecik ilimizde görev yapan tüm eğitim ve bilim işgörenlerini (öğretmen akademisyen, memur, hizmetli, teknisyen, şoför, kalöriferci vb.) EĞİTİM-İŞ ( Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) saflarında omuz omuza olmaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla...

Fikret Turan
EĞİTİM-İŞ
Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası
Bilecik İl Temsilciliği
Yönetim Kurulu Adına
Temsilcilik Başkanı

Günün Diğer Haberleri