ÖĞRETMENLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN

Eğitim İş Adana Şube Başkanı Galip Reha Ertekin yaptığı basın açıklaması ile öğrenci,öğretmen ve velilerin mitinglere davet edilmesini skandal olarak değerlendirdi

SENDİKA - 2015-05-28 20:15:29

BASINA VE KAMUOYUNA

ÖĞRETMENLERİMİZİ VE ÖĞRENCİLERİMİZİ RAHAT BIRAKIN

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesinin açılışın da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ ın fotoğrafının olması ve Adana’ ya yapacağı 29 Mayıs mitingi ile bilgi paylaşılmasını Eğitim-İş olarak bir skandal olarak değerlendirmekteyiz.

29 Mayıs Cuma günü yapılacak olan mitingin hukuksal olarak dahi netleşmediğini aynı gün Uğur Mumcu alanının ilçe seçim kurulunun kararıyla Vatan Partisine verilmiş olduğunu bilmekteyiz. Böylesi tartışmalı bir durumda Milli Eğitim Müdürlüğümüzün siyasi bir tavır takınması artık kabul edilemez bir noktadadır. 26 Mayıs Salı günü Seyhan İlçe Kaymakamının, 27 Mayıs Çarşamba günü Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürünün okul müdürleri ile yapmış oldukları toplantılarda 29 Mayıs Cuma günü Recep Tayyip Erdoğan’ ın mitingine katılımı sağlamak amacıyla emir verilmiştir. Bu yönde okul müdürlerine öğrenci ve öğretmenlerin mitinge katılmaları sağlanması, kendilerine sayı bildirilmesini, buna karşılık otobüs tahsis edeceklerini belirtmişlerdir.

Okullarımızdan bize gelen bilgilere göre okul müdürleri derhal harekete geçmiş öğretmenlerin ve idarecilerin idari izinli sayılacakları, öğrencilerinde öğleden sonra mitinge gitmeleri için izinli sayılacakları yönünde yönlendirme yaptıkları bilgileri bize ulaşmıştır. Eğitim ve öğretimin sürdüğü bir günde çocuklarımızın okullarında olması gereken saatte öğretmenleriyle birlikte ders yapmaları gerekirken İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Kaymakamlıklar bir siyasi iradeye destek olmak amacıyla öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi baskı altına alarak mitinge yönlendirilmelerini asla kabul etmiyoruz. Suç işlemektedirler!!!

Tüm yetkilileri sorumlu olmaya davet ediyoruz. Yandaşlık uğuruna öğretmenlerimizden ve öğrencilerimizden elinizi çekin. Okulları ve öğretmenleri sömürmeyi bırakın. Adana da 29 Mayıs Cuma günü Eğitimde yaşanacak tüm sorunların sorumlusu Adana Valiliği, İlçe Kaymakamlıklar ve Milli Eğitim Müdürüdür.

Gelişmeleri Eğitim-İş sendikası olarak dikkatle takip edip oluşacak olumsuzlukları sizlerle paylaşacağız. Herkesi görev sorumluluğuna davet ediyoruz.

 

 

Galip Reha ERTEKİN

Eğitim-İş Sendikası

Adana Şube

Yönetim Kurulu Adına

Günün Diğer Haberleri