Selam Olsun Gezi Direnişine Gezi Direniş Ruhunu Yaşatanlara

Taksim’in betonlaştırılması Projesi’ne karşı olan Taksim Dayanışma Bileşenleri Platformu başta olmak üzere, o bölgenin mahalle dernekleri, sendikalar, meslek odalarının bir araya gelerek, 27 Mayıs tarihinde, Taksim Gezi Parkı’nda başlattıkları ve ülkemizin dört bir yanına yayılan GEZİ DİRENİŞİ’nin bugün 2. yıl dönümü.

SENDİKA - 2015-05-27 09:06:32

Taksim Gezi Parkına, 27 Mayıs 2013 tarihinde iş makinelerinin girmesinin ardından bu haberin sosyal medya aracılığıyla kısa sürede yayılması sonucunda bazı çevrecilerin parka gidip çalışmaları durdurmaya çalışmasına, polis orantısız müdahalede bulunmuştur. Bu müdahaleler ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın inşaatın yapımında ısrarcı açıklamaları ile protestolar, başta Ankara, İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin tüm illerine yayılmış ve hükümete karşı, demokratik toplumsal bir tepkiye dönüşmüştü.

Çünkü ülkeyi yöneten AKP iktidarına ve onların yaptığı insanlık dışı zulme karşı, ihanetlere karşı halkımızın biriken tepkisi patlamış ve halk artık yeter, diyerek isyanlarını alanlara, sokaklara dökmüştü. O yüzden de kendiliğinden başlayan bu halk hareketi ile halk meydanlarda kendiliğinden milyonlar olmuş ve bu ülkenin sahipsiz olmadığını dosta da düşmana da göstermiştir.

27 Mayıs’ta “Her Yer Taksim, Her Yer Direniş” sloganı ile başlayan bu direniş aylarca sürmüş ve ülkemiz mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olmuştur.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Bayburt ve Bingöl hariç 79 ilde düzenlenen eylemlere toplam 2.5 milyon kişi katılmış, bundan daha fazla kişi de sosyal ağlar aracılığıyla görüşlerini aktarmışlardır.

            Olaylar sonucunda; Mehmet AyvalıtaşAbdullah Cömert, İrfan Tuna, Selim Önder, Ethem Sarısülük, Zeynep Eryaşar, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Serdar Kadakal, Berkin Elvanhayatını kaybetmiştir.  

Yine bu direnişe müdahale esnasında bir alt geçit inşaatından geçerken düşerek hayatını kaybeden polis komiseri Mustafa Sarı, polis memuru Ahmet Küçüktağ’da hayatını kaybetmiş ve 8163 kişi de yaralanmıştır.

            Gezi Direnişi ile Halkımız, AKP iktidarına karşı mücadelesinden vazgeçmeyeceğini ve baskılara, saldırılara kayıtsız kalmayacağını, tüm dünyaya duyurmuştur. Biz Birleşik Kamu İş olarak da, Gezi Direnişi ruhu ile “Bu Daha Başlangıç, Mücadeleye Devam!” diyerek, ülkemizi, bu ortaçağcı gerici anlayışlardan kurtarmak, Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatmak ve halkımızı insanca ve onurluca yaşayacağı günlere kavuşturmak için  üzerimize düşen görevleri hiç tereddüt etmeden yerine getirmeye devam edeceğiz.

 

BU DAHA BAŞLANGIÇ MÜCADELEYE DEVAM!

HER YER TAKSİM, HER YER DİRENİŞ!

DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ!

 

BİRLEŞİK KAMU İŞ

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri